Astrosimbolika- Vaga

Gwyneth Paltrow beauty celebrity_13

Astrolozi veruju da je čitav Univerzum sačinjen od elemenata koji se dopunjuju i da svaka stvar funkcioniše savršeno. Takvo savršeno funkcionisanje stvari i preplitanje različitih događaja nazivamo sinhronicitet. To bi negde značilo- kakav je makrokosmos, takav je i mikrokosmos, kakvo je kosmičko telo, takvo je i pojedinačno telo. Na taj način se prepliće simbolika elemenata u velikim i malim stvarima, te jednom zodijačkom znaku prijaju žitarice i mlečni proizvodi, poslepodnevna dremka, život u Madridu, dok drugom apsolutno ne prijaju. Iz toga proizilazi da nekim ljudima odgovara čaj od kamilice i lavande, dok na druge ne deluje kao lek; nekome prija nošenje crvenih odevnih predmeta, dok neke čini razdražljivim i napetim. Ako idemo malo dalje, uočavamo da određeni narodi pokazuju određene kolektivne osobine -hrabrost, marljivost i preduzimljivost (poput Nemaca), dok određeni narodi uživaju u lenstvovanju, kinđurenju i ispijanju jutarnjih kafa (romanski i slovenski narodi). Za sve to postoje dobri razlozi koji se kriju u najfinijim delovima od čega je i sačinjen čitav kosmos. Ovom prilikom ćemo se malo pozabaviti astrosimbolikom i u kratkim crtama izneti karakteristike svakog zodijačkog znaka i njegovo prepoznavanje u različitim životnim sferama.



 Vaga

 

 Vaga predstavlja sedmi zodijački znak koja je pod vladavinom planete Venere. Govorimo o kardinalnom, aktivnom, muškom znaku koji je sangviničnog temperamenta. Prva asocijacija na znak Vage je lepota, otmenost, maniri, uglađenost, osećaj za red, harmoniju i pravdu. Međutim, u praksi to izgleda nešto drugačije, te često nailazimo na Vage koje očajnički preklinju za ljubav i konstantno tragaju za pažnjom, užicima, druženjima, jer ih je nemoguće umilostiviti da ponekad budu sami. Uglavnom ulaze u kojekakve odnose koji često nemaju srećan kraj. Vage se vezuju za urinarni trakt, bubrege i polne organe (zajedno sa Škorpijom). Postoji verovanje da su Vage osetljive na kožu i krvne sudove i da za života često pate od dijebetesa i upala urogenitalnih organa. Jednu Vagu mogu slomiti teški i nezdravi uslovi života, stres, izlaganje napornom, fizičkom radu. Teško podnose mučne porodične scene, nasilje i situacije u kojima se traži da odlučuju, predvode i aktivno deluju. Iz tog razloga često sklapaju saveze (brak, partnerstva...) u kojima se osećaju ušuškano i uljuljkano, te mogu breme odgovornosti prebaciti na druge. Zbog neizbalansiranih emocija mogu značajno ugroziti svoje zdravlje. Takođe postoji verovanje da na Vage loše utiču slatkiši, kafa i so. Vage se brzo oporavljaju ukoliko dobijaju adekvatnu negu i pažnju ili vreme provode u šetnji i odmoru. Vagama niko ne može osporiti dobro ponašanje, fine manire, osećaj za lepo i darovitost. Najbolji period za jednu Vagu su 9. i 10. mesec, a najslabiji u proleće kada se brze planete nađu u znaku Ovna. Vage odlično funkcionišu kao muzičari, fotografi, scenografi, glumci, manekeni i javni radnici. Isto Važi za osobe koji u svom horoskopu imaju više planeta u znaku Vage. Njihov broj je 7, a dan petak. Indijski astrolozi veruju da Vage predstavljaju šarenu i belu boju, dok zapadnjački astrolozi smatraju da se radi o svim nijansama plave, zelene i ružičaste boje. Vaga odgovara dijamantu, plavom safiru, smaragdu i belom mermeru. Ukoliko posmatramo životinje i biljke Vage prepoznajemo u sledećim pojmovima: slavuj, golub, labud, jelen, lama, mačka, ruža, ljubičica, žitarice, palma, jasen i dr. Vage se odlično osećajaju u sledećim zemljama i gradovima: Austrija, Argentina, Egipat, Libija, Tibet, Kina, Peru, Gvatemala, delovi Italije (Toskana), delovi Francuske (Alzas), Beograd, Beč, Kopenhagen, Lisabon, Majami, Frankfurt na Majni, Johanesburg i dr.

Energija Vage dominira u sledećim pojmovima: Harmonija, sklad, lepota, umetnost, muzika, prefinjena osećanja, pacifizam, potreba za harmoničnim odnosima, javnost, muzički instrumenti, nakit, butik, spavaća soba, slikar, umetnik, glumac (sa primesama Lava), galerija, garderoba, donji veš, dekorativni i umetnički predmeti, parlament itd.

Važnije fiksne zvezde u sazvežđu Vage:Kifa Australis i Kifa Borealis.

Važnije fiksne zvezde u znaku Vage: Vindemiatriks, Spika i Arkturus. 

Daniel Šijaković

Tagovi: Vaga Venera Saturn

Komentari(2)

  1. Maja,

    Sve napisano o znaku Vage doslovce tacno.Hvala

  2. Slavica,

    ta sam, haha :) Dobra interpretacija.

Ostavite komentar

*

Postavi komentar