O meni

Daniel Šijaković je rođen u austrijskom gradiću Bad Aussee. Studirao je vedsku i zapadnjačku astrologiju. Takođe je učio na Međunarodnoj Akademiji za školovanje istruktora joge u Beogradu. Studije ekonomije je završio 2019. godine.

Živeo je u Austriji, Bosni, Srbiji, Sloveniji i Norveškoj.

Piše priče, romane i astrološke knjige. Takođe radi kao motivacioni govornik inspirišući druge da se nikada ne predaju i traže vlastitu sreću, koliko god da je život težak i surov, a po rečima mnogih „sudbina tvrda i nepravedna“.

Autor je sledećih naslova: „Magične priče“ (2011.), „Misli mudraca“ (2012.), „Drvo života“ (2014.), „Astrologija prošlih života“ (2016.), „Astrološki udžbenik“ (2016.) i „Ljupke sablasti“ (u pripremi).

Na engleskom jeziku objavljuje knjige pod pseudonimom Leo Daniel. Autor je brojnih naslova:

„Astrology and Karma“ (2017.), „Astrological Textbook“ (2017.), „Life is a Miracle“ (2017.), „The house of dead souls“ (2017.), „It is my fault“ (2017.), „The Tree of Life“ (2017.), „Magic Stories“ (2017.), „The Sun in the 8th house of horscope“ (2018.) i „Astrological Textbook 2“ (2020.)

Detinjstvo i mladost

Daniel Šijaković je rođen u siromašnoj porodici u Austriji. Do njegove četvrte godine o njemu se brinu rođaci, babe i dede. U to vreme boravi nedaleko od Zvornika (Bosna i Hercegovina), Starim Banovcima i drugim mestima. Njegov otac je bio notorni alkoholičar, psihopata i brutalni nasilnik. Danielovi roditelji se razvode 1987. godine. U periodu od kraja 1987. godine do proleća 1989. živi na ulici kao beskućnik. Taj deo detinjstva opisuje kao najveći i najteži izazov koji život može da postavi jednom detetu. Nekoliko meseci je proveo u domu za nezbrinutu decu u Novom Sadu. Do njegove 18 godine o njemu brinu njegovi rođaci. Bio je prinuđen da radi veoma teške i naporne poslove. U detinjstvu i ranoj mladosti je bio fizički i psihički zlostavljan na najbrutalniji način od svog biološkog oca i bliskih rođaka. U jednom razgovoru pominje da ne zna kako izgleda srećno detinjstvo, da nikada nije imao priliku da bude dete i da nije bio voljen od svojih roditelja.

Radio je brojne poslove i veoma često menjao zanimanja. Osnovnu školu je pohađao u Austriji, Požarevcu i Đurđinu, dok je srednju elektrotehničku školu završio u Subotici. U ranoj mladosti je amaterski trenirao boks i fudbal. U Beograd se preselio 2003. godine u želji da radi i nastupa kao pevač. Radio je teške poslove na selu, zatim na utovaru i istovaru džakova, kao konobar, šanker, radnik u pekari, portir, prodavac knjiga, radnik u vešeraju i staračkom domu, kao i brojne druge poslove. Na taj način upoznaje mnogo ljudi, uči o njima, stiče brojne veštine i znanja o životu, preživljavanju i istinske mudrosti koje primenjuje u svojim predavanjima i knjigama.

Daniel Šijaković danas živi i radi u Norveškoj.