Astrološki udžbenik

Knjigu "Astrološki udžbenik" Daniela Šijakovića možete kupiti ili poručiti (on-line) u svim Vulkan i Delfi knjižarama u Srbiji ili putem linka koji vam nudimo:

http://www.delfi.rs/knjige/90472_astroloski_udzbenik_knjiga_delfi_knjizare.html


ASTROLOŠKI UDŽBENIK Daniela Šijakovića je knjiga koja će pomoći svakom ko se zanima za astrologiju, bilo da je amater, profesionalac ili puki znatiželjnik. Autor je uspeo da nam stručno i na veoma jednostavan i prijemčiv, a dinamičan način, „servira“ svoja bogata iskustva i znanja iz oblasti astrologije.


Pročitaj više


Astrologija prošlih života

Knjigu "Astrologija prošlih života" Daniela Šijakovića možete kupiti ili poručiti (on-line) u svim Vulkan i Delfi knjižarama u Srbiji.


Knjiga “Astrologija prošlih života” u sebi sadrži metaforičnu priču čoveka koji se seća svojih delanja u prošlosti u trenutku svojih ličnih brodoloma.


Pročitaj više


Drvo života

Knjigu "Drvo života" Daniela Šijakovića možete kupiti ili poručiti (on-line) u svim Vulkan i Delfi knjižarama u Srbiji.


"Društveni prelomi i traganje za novom definicijom čovečnosti u drugoj polovini 20. veka našli su se u središtu književnosti Daniela Šijakovića. Dodiri ljudi sa različitim civilizacijskim bagažom, kovitlaci oslobođene osećajnosti, eros između razuzdanosti i straha i moralizatorska patina odlazeće generacije, faktura su romana Drvo života. Zamišljen nad dramom našeg doba, nad spuštenim zastorima svakog našeg prozora i pred besputnim raskršćima, Šijaković se spušta u tačku početka. Munja modernosti koja je bljesnula otkrovenjem slobode osamdesetih godina prošlog stoleća prebrzo je svoje krajolike pretvorila u pepeo beznadežnosti. Šta ako ne umetnost još ima moć da iz tog pepela ponovo uzdigne svetlost?"


Pročitaj višeMagične priče

„Knjiga je nastala u rekordnom vremenu i pisana je noću u sitne sate. Neki su mi govorili da moje pisanje podseća na Koelja i Markesa, drugi da stilom naginjem zaboravljenim južnoameričkim piscima, a ja mislim da to u ovom momentu nije toliko važno, koliko da delo treba da bude kvalitetno i na neki način korisno ljudima. Uvek sam mislio da svaki čovek treba da ostavi neki znak ili trag da je živeo i bio u bliskom kontaktu sa Bogom.“

Daniel Šijaković

“Noa je mogao primetiti za stolom tri žene i dva muškarca. Dve žene su bile srednjih godina, a jedna je bila mlada i posebno se isticala lepotom. Razgovor za stolom je tekao opušteno i Noa je polako uspevao da se zbliži sa svakim i sazna ponešto interesantno iz njihovih života. Žena preko puta njega se zvala Kristin. Imala je tople crne oči i debelu donju usnu. Lice joj je bilo mladoliko i sitno sa gotovo neprimetnim nosem na njemu. Kristin se nikada nije udavala i živela je sa svojim sestrama u staroj porodičnoj kući. U mladosti je volela čoveka koji ju je potpuno probudio i promenio. Nikada do tada nije srela nikog sličnog. Bio je plav i visok, meke, čekinjaste brade, dubokih, zelenih očiju pune vode. Jednom mu je neka stara žena rekla:
„Nikada nećeš biti sretan, sinko, jer ćeš celog života lutati.“


Pročitaj više

Misli mudraca

„Misli mudraca“ se sastoje od kratkih, satiričnih zapažanja i dve priče.

“Deci dajte takva imena da mogu otići u svet. Nemojte ih okovati imenima pradedova jer ih, tobože, jako poštujete. Neka vaša deca nose imena anđela, a ne ratnih heroja ili pustolova.

Nemojte se preterano pitati i brinuti šta će biti sa vama, da li ćete preživeti, da li će biti dovoljno novca za školu, hranu ili ne znam šta. Znajte da neko uvek brine o nama i čak kada stvari izgledaju krajnje loše, čak i tada nam neko pruža ruku spasa. Istina je da nismo sami, ma koliko se tako osećali. Uvek će se stvoriti dovoljno uslova da nam bude dobro ili se izvučemo iz postojeće situacije. Poštujte svoje šefove, autoritete i nadređene. Poštujte ljude koji su postigli mnogo više od vas, da biste i vi jednog dana „postali nešto“.

Nemojte samo da klevetate i ogovarate, jer je to jako ružno. Ako jednom želite da postanete veliki Učitelj, tada morate biti najbolji učenik i često verni sluga. Nikada vam neće biti dozvoljeno da budete veliki ako se bavite malim stvarima.


Pročitaj više