Dete Blizanac (znak i podznak)- Daniel Šijaković

gemini_horoscope Ova deca su živahna, vedra, vesela, veoma pokretljiva i užurbana. Lako je postupati sa njima i lako ih je “krotiti” jer raspolažu velikom inteligencijom, znatiželjom i potrebom da uče kroz usvajanje podataka koje brzo “obrađuju” i istom brzinom odbacuju. Njima, nažalost, nedostaje fokus i postojanost, pa pored britke inteligencije i lakoće učenja ne poseduju rutinu što se negativno odražava kasnije u životu. Takvu decu je od malih nogu potrebno usmeriti ili ograničiti jer su sposobna bilo šta da nauče, pa se često rasplinu. Primećujemo da sa lakoćom postižu željene rezultate, te ne ulažu poseban napor, niti izgaraju nad knjigom. Kasnije vidimo da završavaju visoke škole sa sveščicom u ruci.

sisters-reading-book-007

Kasnije vidimo da završavaju visoke škole sa sveščicom u ruci. Preterana znatiželja i želja za sticanjem informacijskih iskustava ih čini površnima u svakodnevnom životu. Iz tog razloga u zrelim godinama prelaze sa posla na posao, menjaju navike i jednako pokušavaju da nađu nešto vredno dugotrajne pažnje. Svuda gde je igra, zabava, aktuelno dešavanje – tamo su i oni.  Treba im ponuditi mogućnost da rade i usvajaju složenije životne lekcije kako bi što bolje pronašli životni poziv. Nežnijeg su zdravlja i manje otporni. U detinjstvu su slabija pluća, te su idealni čaj ili sirup od bokvice, kako bi u zreloj životnoj dobi bili otporniji. Retko kada imaju neprijatelje jer u detinjstvu svakog prihvataju bez podele na dobre i loše ljude. Sve im je zabavno, pa često budu povređeni u odrastanju, pošto kasno shvataju da život nije igra. Poseduju urođeni dar za pisanje, govor, komunikaciju, lako se prilagođavaju drugima i nisu zlopamtila. Površni su u mnogim poslovima, a istovremeno jedinstveni i brilijantni. Njihova nevolja je što im pažnja leti na sve strane, te im je teško da dugo slede jedan cilj. Ono što im je ovog trena preokupacija sledećeg momenta postaje uspomena i zaborav. Idealno bi bilo da od malih nogu uče strane jezike jer su u stanju da memorišu neverovatne stvari. U ranom detinjstvu treba uočiti u čemu posebno prednjače i ne dozvoliti im da menjaju puteve samo zato što im je dosadno ili ih ista stvar više ne uveseljava. Univerzum je nagradio ovu decu jer umeju iskreno i nesebično da se raduju malim stvarima i bezazleno uživaju u svomu što im se ponudi. Na kraju krajeva, celo naše postojanje se svodi na nekoliko trenutaka koje život znače. 

Napomena: ovo su samo neke od karakteristika zodijačkih znakova i na osnovu njih se nikako ne može tumačiti natalni horoskop, proceniti ljubav, dužina života ili bilo šta slično. Astrologija je mnogo više od toga. Postoji način kako se natalni horoskop povezuje u jednu smislenu celinu. Jasno je da nisu svi Ovnovi hrabri, a Rakovi emocionalni i osetljivi; dakle, govorimo o zodijačkim znacima koji imaju određeni kvalitet. Važno je razumeti da se određeni tekstovi ne mogu generalizovati i na osnovu njih temeljiti određene istine i tvrdnje. 

Daniel Šijaković

Komentari(0)

Ostavite komentar

*

Postavi komentar