Vodolija, ljubav i seksualnost- Daniel Šijaković

Vodolije sa velikim žarom i entuzijazmom ulaze u ljubavne veze i brak, ali brzo shvataju da je polje odnosa za njih, zapravo, velika enigma i da će do kraja života ostati skromni učenici. Vodolija je znak koji dobro funkcioniše u grupama, kolektivima, kada se treba boriti za nečija prava ili ubeđenje, međutim u odnosu jedan na jedan postaju brljavi, slabi i prilično nesigurni. Kada vidite Vodoliju (naročito sa podznakom Vodolije) slobodno možete da pitate: “Razvedeni ste ili to tek planirate da postanete?” Ne postoji znak koji više pokušava i teži da se sjedini se nekim, a da u tome ne uspeva. Osnovni problem je nežna volja koja se nadopunjuje snažnim egom, te se takva slabost vrlo brzo uoči u emotivnom odnosu.

love__by_korelyan-dqiruf

Vodolije teško možete naterati da istraju u nečemu, te pokazuju slabost i koljebljivost, a kada ih zamolite da vam donesu čašu vode, automatski smatraju da partner pokušava da dominira i gospodari. Iako je Vodolija trajan i fiksan znak pod vladavinom Saturna, ovaj pojas Zodijaka nema potrebu za sjedinjenjem, već za osobađanjem. Takvo “oslobađanje” često rezultira razvodima, nesigurnim i nestabilnim vezama, atipičnim seksualnim sklonostima, kao i eksperimentima koji se neslavno završe. Za razliku od Vage, Vodolija nema potrebu za liderom, vođom ili nekim ko bi organizovao život i aktivnosti. Iz tog razloga strašno pate kada naiđu na osobu punu samopouzdanja, snažan karakter ili ljude rođene u znaku Ovna, Lava ili Jarca. Često ih partneri osuđuju i optužuju da su više posvećeniji drugim životima, nego što su zaokupirani vezom, brakom ili kakvim partnerstvom. Takođe postoji velika nesreća u tome što se ne mogu blisko sjediniti sa jednom osobom. Vodolija često pomaže spasenju sveta, ali nikako ne uspeva da pomogne sebi i partneru. Sa druge strane, Vodolije imaju prilično razvijenu svest kada su u pitanju seksualne potrebe, pa su u stanju da udovolje mnogim ukusima. Retko kada postoji tabu tema, te su voljni da ispitaju granice svoje i tuđe seksualnosti. To je jako važno, jer smo već pomenuli da je seks preduslov za zdrav i noramalan život. Takođe su raspoloženi za upoznavanje, druženje, putovanja i društveni život. To su izuzetni kvaliteti ovog znaka jer pre ili kanije jenjavaju strasti, pa je potrebno život obogatiti i novim sadržajima. Mnogi parovi danas žive skromno, tiho i neupadljivo uz konzervu sardine i čaj od kamilice, dok su Vodolije sposobne da obogate život neobičnim susretima, značajnim kontaktima i izlascima. Njihov osnovni problem je kako postati blizak sa osobom koja je najvažnija u životu.Poprirodi su kontraši, te nesvesno imaju potrebu da ospore i najstabilnije tvrdnje. Zašto to rade, niko do sada nije pouzdano utvrdio. Iako nisu sposobni da trpe autoritete, potrebno je da za života traže pouzdanije i stabilnije partnere.

Napomena: ovo su samo neke od karakteristika zodijačkih znakova i na osnovu njih se nikako ne može tumačiti natalni horoskop, proceniti ljubav, dužina života ili bilo šta slično. Astrologija je mnogo više od toga. Postoji način kako se natalni horoskop povezuje u jednu smislenu celinu. Jasno je da nisu svi Ovnovi hrabri, a Rakovi emocionalni i osetljivi; dakle, govorimo o zodijačkim znacima koji imaju određeni kvalitet. Važno je razumeti da se određeni tekstovi ne mogu generalizovati i na osnovu njih temeljiti određene istine i tvrdnje.

Daniel Šijaković

Komentari(1)

  1. ljiljana hucka,

    Ovde je dupla vodlija, koju je Danijel skenirao!!
    Na žalost tačno je- uglavnom smo sami i bez partnera

Ostavite komentar

*

Postavi komentar