Rak, posao i novac- Daniel Šijaković

TOUT_Teacher 2_shutterstock_82087861

Deo Zodijaka koji zahvata znak Raka je posebno osetljiv i senzitivan, a mnogi moderni astrolozi smatraju da je isti astrološki pojas zaslužan za najveći deo ljudske dobrote i sposobnosti da saoseća sa drugima. Iako je sve tako, Rakovi zajedno sa Škorpionima vode mrtvu trku oko toga ko teže prašta i ko se teže oporavlja od nanesenih nepravdi i povreda. Razlog za ovaku vrstu emotivne patnje leži u istini da vodeni znaci sve doživljavaju subjektivno, te je svaki problem u kući, na poslu ili bilo gde na zemaljskoj kugli intimno vezan za njih. Zbog toga se Rakovi mnogo bolje osećaju u privatnom sektoru i ličnom vlasništvu, te neretko vidimo da samostalno vode i organizuju poslove. 

Kada se nađu u kolektivu, previše se vezuju za kolege, zaposlene ili nadređene, te u stresnim situacijama bivaju povređeni, jer ih je neko razočarao ili bio grub. Nesposoban da se oslobodi utisaka, slika i sećanja iz prošlosti, Rak se sve više zatvara i teško pliva u stresnom društvu, gde su promene česte i gde se očekuje veliki dinamizam i napetost. Znaju da budu jako zahvalni ako im poklanjate pažnju ili je rad prožet emocijama koje nisu striktno vezane za posao. Isto važi i za ljude koji su rođeni sa mnogo planeta u Raku ili imaju Raka na ascendentu (podznak). Zbog preteranog intimiziranja sa društvom, korenima i kolektivom i prenaglašenog patriotizma, neretko nailazimo na Rakove u državnoj i vojnoj aparaturi, kao i u policiji. Ukoliko je posao stresan, a obaveze brojne, Rak tegobe i nevolje sa posla nosi pravo kući, a u lošijoj varijanti trpi zdravlje. Ovo je, svakako, najnežniji deo Zodijaka, pa su i opake bolesti i tumori nazvani upravo po ovom znaku (Cancer- Rak). Rakovi umeju da budu odgovorni i lojalni, požrtvovani i preduzimljivi, sve dok nisu ugroženi ili im ne preti kakva povreda. Nakon toga se zatvaraju, sami se leče i vidaju rane, što može trajati jako dugo. To može biti problem, jer trpi posao, a i međuljudski odnosi su narušeni. Rakovi dobro funkcionišu u poslovima obezbeđenja i vlasništa, maloj i velikoj trgovini, radu sa decom i ljudima, poslovima vezanim za hranu i piće (ugostiteljstvo, uslužne delatnosti), kućnim poslovima (razne majstorije, alat, vodoinstalaterski radovi, rad sa kuhinjskim elementima...) kao i nekim oblicima javne delatnosti. Ukoliko se Rak nađe u medicini bilo bi poželno da se zanima za psihoterapiju (jer oseća ljude i njihove probleme, te razvija bliskost i empatiju), pulmologiju (Rak pored Blizanaca vlada plućima), pedijatriju (jer voli decu) i parapsihologiju (jer je ovo okultni deo Zodijaka). Ukoliko se nađu u svetu umetnosti, bilo bi poželjno da se zanima za muziku, pozorište i slikarstvo. Ako se Rak zanima za obrazovanje i nauku bilo bi dobro da se pozabavi geografijom, istorijom, arheologijom, botanikom, ekonomijom i vojnim naukama.

 Napomena: ovo su samo neke od karakteristika zodijačkih znakova i na osnovu njih se nikako ne može tumačiti natalni horoskop, proceniti ljubav, dužina života ili bilo šta slično. Astrologija je mnogo više od toga. Postoji način kako se natalni horoskop povezuje u jednu smislenu celinu. Jasno je da nisu svi Ovnovi hrabri, a Rakovi emocionalni i osetljivi; dakle, govorimo o zodijačkim znacima koji imaju određeni kvalitet. Važno je razumeti da se određeni tekstovi ne mogu generalizovati i na osnovu njih temeljiti određene istine i tvrdnje. 

Daniel Šijaković

 

Komentari(0)

Ostavite komentar

*

Postavi komentar