Astrosimbolika- Lav

Robert-Redford-The-Great-gatsby-1974


Astrolozi veruju da je čitav Univerzum sačinjen od elemenata koji se dopunjuju i da svaka stvar funkcioniše savršeno. Takvo savršeno funkcionisanje stvari i preplitanje različitih događaja nazivamo sinhronicitet. To bi negde značilo- kakav je makrokosmos, takav je i mikrokosmos, kakvo je kosmičko telo, takvo je i pojedinačno telo. Na taj način se prepliće simbolika elemenata u velikim i malim stvarima, te jednom zodijačkom znaku prijaju žitarice i mlečni proizvodi, poslepodnevna dremka, život u Madridu, dok drugom apsolutno ne prijaju. Iz toga proizilazi da nekim ljudima odgovara čaj od kamilice i lavande, dok na druge ne deluje kao lek; nekome prija nošenje crvenih odevnih predmeta, dok neke čini razdražljivim i napetim. Ako idemo malo dalje, uočavamo da određeni narodi pokazuju određene kolektivne osobine -hrabrost, marljivost i preduzimljivost (poput Nemaca), dok određeni narodi uživaju u lenstvovanju, kinđurenju i ispijanju jutarnjih kafa (romanski i slovenski narodi). Za sve to postoje dobri razlozi koji se kriju u najfinijim delovima od čega je i sačinjen čitav kosmos. Ovom prilikom ćemo se malo pozabaviti astrosimbolikom i u kratkim crtama izneti karakteristike svakog zodijačkog znaka i njegovo prepoznavanje u različitim životnim sferama.

 Lav

Lav je predstavlja peti zodijački znak i po svojoj prirodi je muški, fiksan, aktivan i holeričan. Pod vladavinom je Sunca, a njegov simbol je vatra. U mitologiji se Lav vezuje za Herkula koji je zadavio Nemejskog lava u pećini, tako što mu je prišao sa leđa dok je ovaj bio nespreman. To je zapravo priča o podmuklim neprijateljima i onima koji se prikradaju velikim i posebnim ljudima u želji da ih osujete, povrede ili zaustave u napredovanju. Veruje se da je ovaj deo Zodijaka poseban po svemu i da je okupan bleštavilom i sposobnošću da čovek blista i izdigne se iznad prašine. Po nekima Lav je, navodno, dobio zadatak da u ovom životu pokazuje lepotu Svevišnje kreacije, pod uslovom da ne zaboravi kako kreacija nije njegova, nego božija. Takođe se varuje da Lavovi nakon pokazanog razumevanja za druge dobijaju velike poklone i darove od života. Lav je večito u potrazi za radošću, igrom, slavom i priznanjem. Njegova energija je topla, spontana, te odiše entuzijazmom i vedrinom. Najplodniji period za jednog Lava su letnji meseci, kada Sunce najjače i najtoplije sija. Lavu odgovora broj 5 i poslednji dan u nedelji. Njegova energija se oslikava u rubinu, zlatu i dijamantu, a zapadnjački astrolozi mu pripisuju sledeće boje: zlatna, crvena, narandžasta i žuta. Odgovaraju mu sve životinje roda mačaka. Energija Lava se prepoznaje u sledećim biljkama: palma, ruzmarin, menta, kamilica, limun, narandža, pšenica, peršun, cimet, lovor i dr. Ukoliko u nečijem horoskopu postoji prenaglašen element Lava, potrebno je da sreću potraži i okuša u sledećim gradovima i državama: Prag, Rim, Linc, Madrid, Bombaj, Filadelfija, Čikago, delovi Francuske, Kuba, Florida, Italija (posebno Sicilija i jug Italije), Peru, Havaji, Irak, delovi Rumunije, Češka i Kalifornija. Lav takođe odgovara ovim delovima tela: glavne arterije, srce, leđa i kičma. Lav je prilično vitalan i za života boluje od angine pectoris i drugih srčanih oboljenja. Sposoban je da se leči autosugestijom i brzo se oporavlja nakon životnih kriza i brodoloma. 

Energija Lava u potpunosti odgovara ovim rečima: deca, otac, vlast, direktor, šef, autoritet, vođa, kralj, imperator, glumac, pozorište, kreativnost, organizator, političar, važna ličnost, pozornica, nadzornik, optimizam, hrabrost, darežljivost, velikodušnost, bombastičnost i preterano samoljublje.

Važnije zvezde u Lavu: Regulus, Zosma i Denebola.

Daniel Šijaković

Komentari(0)

Ostavite komentar

*

Postavi komentar