Astrosimbolika- Blizanci

Astrolozi veruju da je čitav Univerzum sačinjen od elemenata koji se dopunjuju i da svaka stvar funkcioniše savršeno. Takvo savršeno funkcionisanje stvari i preplitanje različitih događaja nazivamo sinhronicitet. To bi negde značilo- kakav je makrokosmos, takav je i mikrokosmos, kakvo je kosmičko telo, takvo je i pojedinačno telo. Na taj način se prepliće simbolika elemenata u velikim i malim stvarima, te jednom zodijačkom znaku prijaju žitarice i mlečni proizvodi, poslepodnevna dremka, život u Madridu, dok drugom apsolutno ne prijaju. Iz toga proizilazi da nekim ljudima odgovara čaj od kamilice i lavande, dok na druge ne deluje kao lek; nekome prija nošenje crvenih odevnih predmeta, dok neke čini razdražljivim i napetim. Ako idemo malo dalje, uočavamo da određeni narodi pokazuju određene kolektivne osobine -hrabrost, marljivost i preduzimljivost (poput Nemaca), dok određeni narodi uživaju u lenstvovanju, kinđurenju i ispijanju jutarnjih kafa (romanski i slovenski narodi). Za sve to postoje dobri razlozi koji se kriju u najfinijim delovima od čega je i sačinjen čitav kosmos. Ovom prilikom ćemo se malo pozabaviti astrosimbolikom i u kratkim crtama izneti karakteristike svakog zodijačkog znaka i njegovo prepoznavanje u različitim životnim sferama.

Blizanci

michael_j_fox_01

Blizanci spadaju u red promenljivih, vazdušnih znakova koji u sebi nose suvu i toplu komponentu (razigrani, vedri, pristupačni, laki u odnosima, ekstrovertni, neposredni, srdačni, nestalni, skloni učenju i istraživanju, sposobni za usvajanje i propuštanje svega što dolazi u život...). Pod vladavinom su planete Merkur.

U grčkoj mitologiji Blizanci su predstavljeni braćom Kastorom i Poluksom (jedan je smrtan, a drugi besmrtan). Zbog njihove prevelike ljubavi, povezanosti i privrženosti, vrhovni Bog Zevs ih je preneo među zvezde. Blizanci predstavljaju večitu decu, mlade ljude, nove trendove, duhovitost, govorništvo, inteligenciju, spretnost, sposobnost, prilagodljivost, biseksualnost. Predstavljaju sve što je mlado, simpatično, lukavo, malo, okretno, nepostojano i podložno uplivima. Ovaj deo Zodijaka (pored Vodolije) najbrže misli, te neretko nailazimo na izuzetno domišljate, inteligentne i razborite ljude. Za njih se kaže da su misaoni, manje produktivni, lukavi, spretni, površni, dinamični, umetnici življenja, neozbiljni, raskalašni, brbljivi i neodgovorni. Njihov broj je 3., a dan sreda. Neki veruju da su njihove boje žuta i plava. Posmatrajući građu i anatomiju ljudskog tela, Blizanci zauzimaju oblast gornjih rebara, delove pluća, ključnu kost, nadlakticu, ramena i ramene mišiće, ruke i nervna vlakna. Autoriteti veruju da Blizanci oboljevaju usled prekomernih aktivnosti i rasipanja energije. Često pate od nervnih slabosti, bolesti pluća (bronhitis i astma) i sličnih bolesti. Duvan i kafu bi trebali da izbegavaju. U poslu Blizanci se ogledaju kroz posredništvo, komercijalu, brokerske poslove, organizacionu tehniku, transport, novinarstvo, izdavaštvo, slikarstvo, književnost i medicinu ( psihoterapija, psihijatrija, neuropatologija...).

Ukoliko nas zanimaju gradovi i regije Blizanci odgovaraju sledećim oblastima: San Francisko, Rio de Ženeiro, London, Melburn, Nirnberg, Brisel, Sjedinjnjene Američke Države, Lombardija u Italiji, Sardinija, Egipat i Nigerija. Blizanci se na ovaj ili onaj način pronalaze u sledećim terminima: knjige, kraka putovanja, susedi, rođaci, prevozna sredstva, biblioteke i knjižare, glasnik, pisac, poštar, putnik, svestranost, radoznalost, učenici i učitelji, škola, kursevi, predmeti koji su mali i funkcionalni.

Daniel Šijaković (Leo Daniel)

Komentari(1)

  1. JetSet,

    Pronašla se! :)

Ostavite komentar

*

Postavi komentar