Osma kuća horoskopa, nagrada ili kazna? II deo

Primer br.3.

clip_image002


Ovo je horoskop biznismena i mog dobrog prijatelja koji je postigao mnogo za kratko vreme. Njegovo odrastanje je bilo skromno (oštećen Mesec, naglašena Devica, oštećen vladar četvrtog polja, aflikovan Saturn...), roditelji su se razveli (Mesec u kvadratu sa Suncem), a otac strog i odgovoran (Sunce u Devici u osmom polju sa Uranom i Plutonom). Gde god da se pojavi ovaj čovek nude mu posao, ortakluk, novu poziciju ili napredovanje. Nesvestan kolika je moć osmog polja i sam se čudio šta ljudi vide u njemu i zašto ga jednako spopadaju i nagovaraju da im se pridruži u kakvom novom poslu ili ortakluku. Preterano je vezan za porodicu (ascendent u Jarcu, dispozitor vladara ascendenta u Raku), te jednako strahuje da mu deca neće mnogo poživeti, da bi ga žena mogla razočarati i povrediti (Mesec vladar sedmog polja u kvadratu sa Saturnom, radnici izneveriti i okrenuti leđa ( uklještena Devica u 8. polju, vladar 6. polja u osmom u konjunkciji sa maleficima; Devica je još više pojačala opreznost i strahove). Način na koji kontroliše svoje radnike može poslužiti kao inspiracija tajnim službama. Tome je dosta doprineo stelijum u osmom polju naročito Merkur u osmoj kući koji često potpomaže strahove, pogrešne procene i nelogično rasuđivanje. Pošto je ovo horoskop biznismena sa stelijumom u Devici i vladarem ascendenta u drugom polju, jasno je da je okrenut sticanju i materiji. Treba primetiti snažan Jupiter na 26. stepenu Raka u velikom vodenom trigonu što mu je donelo bogatstvo. Ovde je Saturn kao vladar 2. polja (polja novca) u drugoj kući, a suvladar (Uran) u osmom polju u konjunkciji sa Plutonom (moć) i Suncem koje je vladar 8. polja (moć, novac, bogatstvo, kruženje novcem...) Međutim, mnogi bi se iznenadili kada bi znali da se potajno zanima za astrologiju i ezoteriju. Jednom prilikom me je grozničavo upitao:

„Šta misliš o Nubiri koja ide pravo na našu planetu?“

„Ne znam ništa o tome“, rekoh mu.

„Da, ali tragao sam po internetu i veruj mi, stvar je jako ozbiljna“ rekao je nezadovoljan mojoj reakcijom.

„Ništa ne brini, prijatelju“ rekoh mu u šali, „svet će nastaviti da postoji“.

„Tebi je lako“ reče razočarano, „šta da radimo mi koji imamo decu?“

 Preterani strah i vezivanje je tipičan stvar potrebe za kontrolisanjem, makar to bio pokušaj kontrolisanja smrti ili eventualnih povreda dragih osoba. Rođeni sa planetama u osmom polju na neki čudan i iskrivljen način biraju da vole nekoliko ljudi, trudeći se da ih poštede boli, neprijatnosti ili bolesti. U ovom primeru imamo izražene alergijske reakcije na ambroziju, kao i česta crvenila kojima lekari ne znaju uzrok. Ovaj čovek se lečio kod homeopata, nadrilekara i najboljih stručnjaka, ali često nisu znali šta je uzrok njegove slabosti. Primetan je kampanjski rad, preterano vezivanje, strah, posesivnost, velika nervoza, ponekad agresija, paranoja, izoštren sluh, kratak san koji traje svega četiri sata. 


Primer br.4.

clip_image002

Kada sam prvi put video ovu lepu devojku pomislio sam: „Šta nije u redu sa ovim detetom, pa je upisala studije medicine?“

Naravno, ako malo bolje pogledamo horoskop primećujemo sve kodove koji su potrebni za lekara: oštećena Venera, teško aflikovan Mesec, uklješteni znaci Riba i Device u prvom i sedmom polju, četiri planete u 8. kući, planete u Škorpionu i Devici, planete u 6. kući (služenje, bolest...), mistično Sunce u 6. polju, Neptun u 10. kući, vladar devetog polja (studije) u osmom polju u Škorpionu, vladar dvanaestog polja u osmom, vladar osmog u šestom polju i mnogi drugi.

U ovom slučaju neću mnogo pisati o strahovima koji muče ovu dušu, jer je to normalno za ljude sa naglašenom osmom kućom. Interesantni su njeni snovi koji su više nego morbidni i živi, pa je teško zamisliti da devojka sa bubamarom i cvetom u kosi može sanjati logore, ratove, pustošenja, svirepa ubista, masovna stradanja...

Vidimo da je vladar ascendenta (Saturn) egzaktno na vrhu 8. polja, te je ona često znak velikih trasnformacija i promena. Saturn (vladar ascendenta) ide ka Plutonu u 8. kući, te je ova osoba često znak i neprijatnih, burnih i bolnih promena, a kako su u pitanju duboko nesvesne planete, sasvim je sigurno da u njoj žive sećanja na određene povrede, stradanja, mučenja... Isti Saturn je u snažnom aplikacionom sekstilu sa Suncem u Lavu što je drži u životu i spasava od neprijatnih situacija i opasnosti koje je imala u životu. Nekoliko puta je bila meta seksualnih egzibicionista i manijaka iz čega se uvek srećno spasila. Treba pomenuti i da je vladar 8. kuće Venera u egzaktnom kvadratu sa Plutonom i da je Mars na 3. stepenu Škorpiona u 8. kući. U detinjstvu ju je opsedala smrt, te se godinama plašila da se nikada neće probuditi iz sna (Saturn kao vladar ascendenta na vrhu osam u aplikacionoj konjunkciji sa Plutonom; Saturn je takođe vladar 12. polja koje simbolizuje snove, sećnja, strahove i prošli život). Ovde nije toliko akcenat na snovima koliko na dubokom, svakodnevnom doživljavanju istih snova, kao i čestih kontakata sa duhovima (planete u 8. kući, vladar dvanaestog polja u osmom polju, Mesec u opoziciji sa vladarem dvanaestog polja Saturnom). Po njenim rečima kontakti sa duhovima su sasvim opipljivi i realni na nekom drugom nivou, da se više puta u snu borila da preživi, jer su je kako kaže „davili i pokušavali ubiti“. Postoji veliko zanimanje za okultno, magiju, fitoterapiju, paranormalna iskustva, isceljivanje čakrama kao i telekinezu. Ova osoba je ubeđena da je u stanju da mislima aktivira bilo kog čoveka na ogromnoj udaljenosti i da to postiže čeonom čakrom u takozvanom „adžna centru“ koji je povezuje sa duhovnim Učiteljem. Ovu regiju naziva „treće oko“.  Ovo je samo jedan odlomak iz njenog dnevnika:

clip_image002

 

     „Moji snovi mi otkrivaju stranu sebe koju pokušavam da razumem, koja me često čini nemirnom i koju ne umem u potpunosti da prihvatim.

Godinama sanjam strašna stradanja, patnju i strah od smrti u ratovima, logorima i izbegličkim konvojima. U njima sam videla nesreće, načine mučenja i patnje o kojima na javi nikada nisam ni razmišljala ili u kakvim filmovima gledala. Jedna od teških scena bila je ta u kojoj su nas, zatočenike, u grupama terali da preplivavamo reku, a davali šansu da žive samo oni koji ne budu pogođeni metkom od strane stražara koji su na to gledali kao na igru. Ne umem opisati taj snažan osećaj želje da preživim koji sam imala u grudima tada, kao i u sličnim situacijama i taj bol, strah i očaj koji osete samo oni koji predosećaju da je smrt tako blizu. Preživela sam svaki put u snu... ali su umirali oni koje sam volela. Tumarala sam i tražila ih. Često sam bila ratnik koji se vraća kući sluteći da tamo više nikoga nema.

  Sa druge strane, u snovima sam se našla i kao učesnik napada, ne samo kao žrtva. Ujutro, po buđenju, bila sam začuđenja koliko živo mogu da se prisetim oblika i vrste oružja ( u koje se ne razumem niti za to interesujem na javi) koje sam koristila, kao i eksplozivnih naprava koje sam postavljala u snovima na prugu, dizala objekte u vazduh aktivirajući detonator i slične naprave.

   Pitam se zašto u mojim snovima nikada nema lepote već su večito bez boja, crno-beli, poput starih filmova, puni tame, samoće, oluja.. Zašto imam osećaj kao da sam sama na svetu, kao da sam jedina preživela nekakvu kataklizmu?

 Da li su to neka sećanja? Da li sam sve to ja živela?  Ako je i tako, zašto me to sve posećuje noću, zašto ne mogu da zaboravim? Nekada se plašim da ću se svega „setiti“.“


Primer br.5.

clip_image002

Ovo je horoskop žene koja je završila studije farmacije (vladar 9. polja Venera u osmom polju u Devici, Mesec u Devici, vladar ascendenta u Devici, Merkur vladar 6. polja u 8. polju u Devici...)  i poseduje nekoliko privatnih apoteka. Rano je ostala bez roditelja (vladar 4. polja u padu, Mesec na kritičnom stepenu u osmom polju ide ka Saturnu, Uran na vrhu desetog polja, a Mars kao njegov vladar u izgonu, opet na kritičnom stepenu i takođe u osmom polju horoskopa).

Doživljavala je teške psihičke krize, lečena je na psihijatriji (vladar trećeg polja u osmom polju u znaku svog izgona, Merkur u osmom polju oštećen od Saturna, stelijum u Devici koja je uklještena u osmom polju, Mesec u Devici u 8. polju i mnogi drugi faktori).

Karakteristična je njena fizička privlačnost (naglašeno osmo polje koje simbolizuje seksualnu privlačnost). U detinjstvu je bolovala od agorofobije (strah od otvorenog prostora, mnoštva ljudi, javnog mesta...) što je velikim delom zasluga osmog polja. Naravno da tu utiču i drugi faktori (loš Mesec, naglašena Devica, planete u uklještenom znaku, slab vladar serije tri i četiri, oštećen Merkur...). U ranoj mladosti je živela promiskuitetno (loš Mars, vladar osmog polja u ugaonoj kući i dosta jak, vladar petog polja (ljubav, strast, erotika) u osmom polju u bliskoj konjunkciji sa Saturnom vladarem ascendenta...). Menjala je partnere da bi se konačno našla u braku koji se nedavno okončao (vladar polja braka se našao u osmom polju u konjunkciji sa Saturnom, a dispozitor ne rešava ovu situaciju). Po njenim rečima njen brak je bio pun bola, straha, fizičkog i emotivnog povređivanja. Pa, iako ona i bivši suprug više ne žive zajedno, događa se da je progoni, uhodi i preti. Muškarci joj svakodnevno prilaze i česta je meta udvarača. Jednom je konstatovala da ne razume zašto se ponašaju čudno u njenom prisustvu, gube glavu, ljubomorni su, povređeni i problematični. Ova mlada devojka nikada neće razumeti da je njena energija uzrok ljubavnih nevolja i da često privlači u život problematične osobe koje bi je mogli povrediti. Izbirljiva je po pitanju prijatelja, često se osamljuje, dosta čita (naglašen Merkur i Devica), doživljava emotivne krize i duševne lomove, da bi se nakon toga oporavljala i nastavila svakodnevni život. Ubeđena je da komunicira sa „višim bićima“, raspoznaje boje ljudskih auri i da prima različite proročke poruke. Zamolio sam je da takve stvari ne govori drugima jer će je dokoni svet strašno osuditi, ismejati i na kraju razapeti kao primer lude kojoj je mesto na psihijatriji. Ovoj ženi je teško da ostane zdrava pored toliko običnim i „normalnih“ ljudi oko nje. Ona veruje da poseduje velike moći i da je na neki način zaštićena od viših sila.



Primer br. 6.

clip_image002

 

Ovo je horoskop slovenačkog biznismena. U ovom slučaju imamo Devicu na ascendentu sa Merkurom (vladarem ascendenta) u Ovnu na samom vrhu 8. polja i konjunkcijom Plutona i Urana na ascendentu koja mu je dala ogromno ubrzanje, veliku napetost i nervozu kao i dar da zamisao ili ideju konkretizuje i pretvori u novac. Merkur (vladar ascendenta) je u konjunkciji sa Lilit u osmom polju, pa važi za šarmantnog, magnetičnog i zavodljivog. Lilit je važan faktor koji doprinosi velikom bogatstvu, psihu čini osetljivom, a erotiku često nastranom. Ovo je čovek koji nije sposoban da sluša ljude koji sporo pričaju, pa se strašno uznemiri kada sretne nekog ko ima Merkura u Biku, Ribama ili Jarcu. Radio je kao kuvar i običan radnik (Sunce u Biku, Devica na ascendentu), a jednom prilikom je zadobio težu fizičku povredu tako što je pao sa krova i jedva ostao živ (vladar ascendenta na vrhu osmog polja u opoziciji sa konjunkcijom Marsa i Meseca gde je Mars vladar osmog polja, a Mesec signifikator kuće). Inače, kontakt Marsa i Meseca je čest kod građevinara i kuvara, te je natus prvo započeo karijeru kao kuvar, da bi danas vodio uspešno građevinsku firmu. Otac je rano umro (Sunce u osmom polju), a njegova majka, vitalna udovica (Mesec konjunkcija Mars u Vagi) i dan- danas puderiše nos pred ogledalom i planira uživanja i uzbudljiva putovanja. Takođe se ponavlja Jupiter na 26. stepenu Raka u trigonu sa Neptunom, pa je bio u prilici da rano zaradi mnogo novca. Zanimljivo je da je ovaj čovek počeo karijeru kao tumač tarota (vladar ascendenta na vrhu osmog polja u konjunkciji sa Lilit, vladar 12 polja u osmom polju, vladar šetog polja u konjunkciji sa Plutonom, vladar desetog polja u osmoj kući). Nadenuo je sebi lažno ime i zaradio prvi veći novac od tarota, a da nikada nije verovao u onostrano (Devica na ascendentu i Sunce u nepopravljivom i nepromenljivom Biku). Uvek je govorio: “Verujem samo u novac!” Bez obzira što je tako uporno tvrdio da “iza” nema ničega, vremenom je zaposlio desetine sredovečnih udovica koje su vešto gatajući tarotom i pasuljem stvarali milione ovom čoveku. Na ovom primeru smo lepo videli da se ovaj čovek ekstremno obogatio zahvaljujući podršci iz osmog polja horoskopa, čak i kada je na ascendentu grozničava Devica, a Sunce u materijalnom Biku. U ovom primeru takođe nailazimo na paranoje, potrebu kontrolisanja i zaštite. Svaka njegova prostorija je opremljena brojnim kamerama gde iz svih uglova krišom posmatra svoje radnike verujući da nijedan nije dovoljno lojalan i iskren. Takođe se i ovde pojavljuje Merkur u osmom polju. Svaki telefonski razgovor se kontroliše, proverava i često nanovo preslušava. Takođe postoje specijalne kamere kojima može da prati dešavanja u firmi putem laptopa. Jednom prilikom sam se iznenadio kada je doputovao u Beograd, pa preko laptopa posmatrao svoju ženu kako čavrljala sedeći za kancelarijskim stolom, ne sanjajući da je oko Velikog brata budno posmatra. Ovaj orvelovski fenomen me je duboko zabrinuo i rastužio, jer sam negde razumeo da i ta nesretna duša živi teške borbe sa samim sobom. Tome je još više doprineo Pluton na ascendentu koji pored moći često donese i bolesnu psihu.

Bilo kako bilo, ovo je horoskop bogatog i uspešnog čoveka, a opet nemirnog, nestalnog i prestrašenog.


Primer br.7.

clip_image002

Ovo je horoskop medicinske sestre koja radi na Institutu za onkologiju. Oni koji se iole razumeju u medicinu znaju da je reč o teškim bolestima, te ova žena ima za zadatak da neguje ljude koji imaju male šanse za ozdravljenje. Primećujemo da je rođena sa ascendentom u plemenitom znaku Strelca, sa retrogradnim vladarem ascendenta u Ribama (čest kod za medicinu) koji se nalazi u teškoj planetarnoj konfiguraciji Veliki krst. Takva konfiguracija stvara veliku napetost, krizu, stres i psihološki pritisak. U nekoliko primera sam primetio da ista konfiguracija stvara ozbiljne zdravstvene probleme. Primećujemo tri planete u 8. polju (Sunce, Merkur i Veneru) koje govore o mnogim stvarima, ali i o njenom poslu (bolesni ljudi) jer su Merkur i Venera vladari polja posla (šestog i desetog), a Sunce je uvek signifikator karijere bez obzira kojim poljem vlada. U šestom polju (polju posla) se našao Mesec koji se nalazi u Velikom krstu (oštećen od Neptuna, Marsa i Jupitera) što svedoči da radi, vida i neguje teške bolesnike i na taj način sebe zdravi i pomaže. Uklješteni Merkur u 8 polju kao vladar kuće braka joj je doneo stres, teške i mučne scene u braku, kao i neprijatan razvod. Ova žena sama izdržava svoju decu i pokušava da ostane zdrava uprkos nedaćama koje su je zadesile. U ovom slučaju je naglašena intuicija, snovi, ljubav prema književnosti.

 

U protekle tri godine obradio sam više od dve stotine horoskopa koji su imali posebno naglašenu osmu kuću, bilo da se tamo našlo više planeta, bilo da se vladar ascendenta našao u osmoj kući. Odabrao sam samo pedeset primera (kako bih pojednostavio istraživanje) i pokušao da pronađem sličnosti i razumem šta ih povezuje, kako se ponašaju i po čemu su osobeni.

Od pedeset primera horoskopa sa naglašenom osmom kućom (primeri su nasumice birani) trideset i osam horoskopa su bile žene, te sam zaključio da je u pitanju ženska energija i da nije srodna muškarcima. To je negde i prirodno jer se osmo polje horoskopa vezuje za znak Škorpiona i žensku energiju.

Muškarci koji su imali naglašenu osmu kuću bili su izrazito neobični, feminizirani, pratio ih je glas dobrih ljubavnika. Svaki od njih je imao uvrnutu pasiju ili hobi. Svaki od njih je posedovao neobičnu privlačnost, harizmu i atraktivnost, čak i kada se radilo o ružnjikavim muškarcima.

Od pedeset horoskopa koje sam nasumice izdvojio u dvadeset sedam slučajeva nailazim da su imali dva ili više braka.

U trideset slučajeva nailazim na čudne, patološke veze koje su često završavale teškim i bolnim raskidima, fizičkim razračunavanjem, pretnjom i prisliom.

U trideset i četiri slučaja su bivši partneri molili i preklinjali da obnove vezu, a neki su pretili odmazdom ili nastavili godinama da uznemiravaju i uhode.

Četrdeset ispitanika je imalo prilike da zaradi veći novac, u četiri slučaja nailazim na primere velikog bogatstva.

Po mom skromnom mišljenju (radeći analize i mučne, iscrpne konsultacije) dolazim do zaključka da jedanaest mojih ispitanika ne zna tačno šta se događa u zemlji ili svetu, odbija da zna ili nije sposoban da razume.

U četrdeset i dva slučaja se pojavljuje kampanjski rad koji ide iz pospane letargije do bolesnog posvećeništva, kao i manično depresivne faze.

U više od pedeset posto slučajeva pojavlje se alergija na polen, ambroziju i ostale alergene.

U osamnest slučajeva se manifestuje težak gubitak (draga osoba, ljubavnik, partner, jedan od roditelja) i često su završavali život na krajnje čudan i morbidan način o čemu neću posebno pisati.

U trideset slučajeva ispitanici potiču iz jako bogatih porodica ili njihove porodice nose tešku socijalnu karmu.

Najčešće se događalo da nemaju dece ili imaju samo jedno dete.

U dvedeset i pet slučajeva se pojavljuje autodestruktivnost.

Trideset i dve osobe (od pedeset nasumice odabranih) su vitke, mršave ili posebno tanke građe.

Žene su gotovo uvek imale male grudi.


U sedamnaest slučajeva se pojavljuju fobije od visine, mraka, smrti, zatvorenog prostora...

U četrdeset i tri slučajeva postoji interesovanje za onostrano, ezoteriju, razumevanje principa astrologije.

U dvadeset sedam slučajeva postoji prenaglašena seksualna energija, snažna ljubavna iskustva, a mnogi su potvrdili da su često provodili život u celibatu.

Devet ispitanika (klijenta) su potvrdili da uživaju atipične seksualne sklonosti, u dva slučaja se pojavljuje biseksualnost.

Jedanaest ispitanika veruju da ih posećuju posebna bića, anđeli, zli dusi...

U pet slučajeva imamo vegetarijance.

Svaki od ispitanika je na neki način verovao u Boga, a nekolicina je zagovarala posebnu religiju.

Dve žene su se otvoreno izjašnjavale da su vike i da poseduju posebne moći

U petnaest slučajeva otac je bio čudan, hladan i distanciran čovek koji nije pružao mnogo utehe i pažnje, bez obzira da li se Sunce našlo u osmom polju ili je bilo u znacima gde ima posebno dostojanstvo.

U deset slučajeva majka je živela duže od oca ( nekim klijentima su živa oba roditelja, pa je bilo teško napraviti statistiku oko istog ili izvući neki zaključak).

Više od dvadeset ispitanika je tvrdilo da  poseduje visok  koeficijent inteligencije (natprosečna inteligencija).

Nekolicina njih tvrdi da su ih proglašavali ludim ili optuživali da su patološki lažovi (svaki od njih je govorio da su lagali kako bi sačuvali privatnost ili bezbednost porodice).

Dvanaest ispitanika (od pedeset) se u mladosti bavilo amaterski muzikom. Šest ispitanika tvrdi da poseduju apsolutni ili stoprocentni sluh.

Dvadeset i jedan ispitanik poseduje snažan kreativni potencijal, te se mnogi zanimaju za književnost, slikarstvo i umetnost.

U sedamnaest slučajeva imamo primere nasledstva i većih novčanih dobitka ( neovisno od toga da li su se u osmom polju našli malefici ili benefici). Često su to bili ktitori, mecene ili ljudi koji nisu u srodstvu sa ispitanicima.

U trideset i tri slučajeva javlja se duboka potreba za izolacijom, osamljivanjem i povlačenjem od ljudi.

U osam slučajeva se život svodio na zatvoren prostor, sedenje u kući ili potpuno udaljavanje od svakodnevnog života.

U šest slučajeva nailazim na neprijatno, neotesano i grubo ponašanje.

Svi su tvrdili da su preosetljivi.

U četrnaest slučajeva imamo lekare, farmaceute, kiropraktičate, fitoterapeute ili ljude koji se bave nekim alternativnim načinom lečenja. Šest ispitanika je završilo studije medicine

Veliki broj njih sanja snažne, duboke i neobične snove. Najčešće su u pitanju proročki snovi, slike mučenja, bežanja, ratova i u manjoj meri perverzni snovi.

Sedam ispitanika su u mladosti doživeli blizak kontak sa smrću, a troje tvrdi da su preživeli kliničku smrt.

U dvadeset slučajeva nailazim da su bili meta napada i proganjanja.

U devetnaest slučajeva nailazim da su se ljudi posesivno vezivali za njih, a u tome su prednjačili članovi porodice, naročito majka (bez obzira da li je Mesec gradio kontakte ka Saturnu ili Plutonu).

Takođe sam primetio da su imuni na određene tranzite i progresije i  da je teško praviti prognoze jer imaju „moć“ da stvari preokrenu u svoju korist . U mnogim slučajevima sam bio ubeđen da na osnovu planetarnih  pozicija i dispozicija ne mogu putovati, živeti u inostranstvu ili okončati studije. Često se dešavalo da nisam u pravu. Greške prognoze su se rapidno smanjivale kada sam analizirao horoskope ljudi koji nemaju naglašenu 8. kuću.

U tri godine rada sam brižljivo pratio šta se događa nakon susreta sa klijentima koji imaju naglašenu osmu kuću i uvek je dolazilo do krupnih promena. Često su promene bile stresne i neprijatne, te sam počeo da osećam nelagodnost pri svakom susretu. Po mom skromnom iskustvu i zapažanju primetio sam da isti ljudi „imaju nos“ da osete gde je kvar, greška sistema ili kakva blokada. Nikada nisam verovao da donose nevolje ili probleme, ali sam ubeđen da ih uvek „matica“ vuče u spiralu, a to znači da je nešto dotrajalo – neka ljubavna veza, neki stari ventil u kupatilu, nešto se obavezno pokvari, vrata od frižidera otpadnu...

Kad god su me pitali: „Kako ti je majka?“ ili “Kako ti je na poslu?“  znao sam da se nešto čudno dešava u šta sam se vrlo brzo i sam uverio. Često su to „deca prirode“ pa se kreću zajedno sa promenama vremenskih prilika. Klijentkinja iz Kikinde koja se pojavljuje na svakih nekoliko meseci, uvek prilikom dolaska „donese“ kišu, nevreme ili dolazi u momentu kada se vreme drastično menja. Poslednji put je bila pre tri nedelje i od tada sneg neprestano  pada, a u zemlji je proglašeno vanredno stanje. Naravno da ona nije donela snežno nevreme, ali nisam ni očekivao da će sa njom doći lastavice i bubamare.

Radeći na horoskopima ljudi koji imaju naglašenu osmu kuću osetio sam veliku bliskost i empatiju sa njima, te sam se potrudio da zaista zavirim u njihovu unutrašnjost koja je često skrivena i negde potisnuta. Shvatio sam da je moguće živeti sve što Univerzum nametne ili traži od nas da odigramo, pa ovo istraživanje nikako nije pokušaj da se na fatalistički način prikaže kako nekog obavezno očekuje neprijatnost ili bol. Primetio sam da su ljudi koje sam pratio ili analizirao jednako živeli kao i drugi, ali čini mi se, dosta dublje i intenzivnije. Mislim da su na neki način protežirani, a opet usamljeni u velikodušnoj božanskoj lutriji. Primetio sam da kao i drugi idu na posao, plaćaju račune, vode ljubav. Takođe sam primetio da mogu dugo poživeti, te se ne moramo jednako vraćati na astrološki udžbenik “Ne vjerujte provjerite” gde isti ljudi nemaju nikakve šanse. Klijentkinja koja ima naglašenu osmu kuću je nakon čitanja ove knjige rekla da je danima drhtala pod jorganom strepeći šta će joj se dogoditi i hoće li poživeti još neki dan. Moj rad nije potreba da se zaplaši klijent i fatalističkim prognozama neko uznemiri. Kako je vreme prolazilo razvio sam posebnu ljubav prema istim ljudima jer su na neki način posebni, luckasti i brilijantni. Videli smo u tekstu da se radi o ljudima ogromne nesvesne energije, moći i kreacije, videli smo da su stvarali više i bolje od drugih, primetili smo da su postigli mnogo u svetu filma, književnosti ili nekim drugih poljima. Iste ljude trebamo razumeti, voleti i pomoći im da se oslobode napetosti, straha i silnog uznemirenja. Ukoliko se radi o decu odmah trebamo razumeti koliko su posebna, inspirativna i čarobna. Svako bi trebao da zna da ti ljudi mogu mnogo, da njihova dela žive večno, da je njihova kreacija i božanska kreacija, da Bog ne želi da budu sami, siromašni ili nezbrinuti. Još dok su deca trebamo ih učiti kako da kanališu emocije, razvijaju moći, religioznost ili spiritualnost jer se u tome krije njihova snaga i tada doživljavaju još veću podršku i potporu. Trebamo ih učiti da se što lakše oslobađaju teških emocija koje mogu zaprljati ovako posebne duše. Ne trebamo ih osuditi ako se povlače i izoluju, ne trebamo ih osuditi kada tvrde da komuniciraju sa stranim entitetima, ne trebamo im se smejati kad se plaše brze vožnje ili sebično strahuju za svoj život, jer ni mi ne bi bolje odigrali ili odreagovali. Kada sretnete takve ljude znajte da su stidljivi i da mogu bolje od vas i da žive u polju koje je neka vrsta tunela gde se mešaju tuđi glasovi, ko zna odakle, gde dopiru šapati naših predaka koji se koprcaju zaglavljeni u tom gluvom levku osme kuće, gde na blesak možemo videti budućnost, blisku ili onu daleku, gde Glasnici jednako nešto poručuju, govore i šapuću, a to još više opterećuje čoveka, jer živi nekoliko nivoa realnosti, pa se drugi slatko smeju verujući da je vrag odneo šalu i da su zreli za lečenje. Kako se plašimo osmog polja i smrti koja tamo strpljivo čeka, često zaboravljamo da u njoj ima mnogo više života nego stradanja i da je nekada potrebno zakoračiti i videti šta je to u spirali i zašto se rađamo ovakvi ili onakvi i zašto se nekome događaju prijatne, a nekom neprijatne stvari. Moj rad je nastao iz ljubavi prema ljudima koji su me inspirisali da im se posvetim i pratim na životnom putu. Zahvalan sam što mi je dozvoljeno da im se toliko približim i saznam pojedinosti koje su obogatile moje skromno astrološko znanje.

Da li je osma kuća nagrada ili kazna, prosudite sami.


Daniel Šijaković

 








 




Komentari(11)

  1. Branka Kostovski,

    Bravo Danijele, za ogroman doprinos astrologiji u analizi serije 8. Ne pamtim kada sam sa ovakvim razumevanjem i paznjom citala neki astroloski tekst. Verovatno zato sto je kod mene naglasena serija 8 (Asc Sco, vl.8.k Merkur 120 Pl, vecinski vl. 8 -Mesec 0 Pl, natalno Mo u 8 lunarnoj fazi, u suncevom horoskopu Mo u 8.k , Uran vl. ukljestenog znaka u 3 je u 8k. na Siriusu 120 Venera na egzaltaciji Urana...)
    Cestiam Vam otvaranje skople i zelim uspesan rad na zadovoljstvo Vasih studenata. U septembru rado cu posetiti vasu skolu.

    S POSTOVANJEM
    Branka (dopisni student -Keplera)

  2. Zoran,

    Apsolutno brilijantno!

  3. Jadranka Radovanovic,

    Fantasticno !

  4. Naxi,

    Svaka cast! Htela sam da pitam da li se zaključci o osmom polju odnose i na naglasen znak Škorpije, sa više od 3 planete bez obzira u kom polju se nalazi?

  5. Dajana,

    Najbolje astrolosko delo ikada napisano.

  6. Jelena Jovanovic,

    Ali svaka rec je tacna. Imam Sat i Pl u Vagi osma i Jupitera u Sco takodje osam. Sve tri planete su retro. U zivotu svom ovako nesto nisam procitala da me oborulo s nogu. Uvek sam se pitala zasto se meni nista je desava u horoskopu,tjti tranziti i zasto ljudi oko mene imaju neku vrstu tragedije u zivotu?!! Pa vladar Asc mi Sat u Vagi osam,pa vladar 11 Jup u sco osam,pa vladar 12 Sat Vaga osam..au Boze moje..a tek strahovi o tome ne zelim da diskutujem. Samo me plasi to vezano za decu,jer bih volela da imam potomke kojima cu da pricam o svom zivotu,partnerima i mojim ratnickim snovima. A obozavam sve sto je neobjasnjivo logikom..Au Daniele svaka Vam cast..a da smo stidljivi jesmo jako iako smo magnetski ili cak demonski privlacni..:)

  7. osmica,

    Hvala gospodinu Danielu,što se posebno nama tj.osmicama posvetio,,,sve napisano je istina,,,ja lično imam 5 planeta u osmom polju ( sunce,mesec,merkur,venera,mars) i nije mi preterano drago zbog toga jer koliko je blagoslov toliko je i prokletstvo biti osmica baš kao što je i napisano u naslovu,,,s jedne strane date su mi naglašene paranormalne sposobnosti a s druge strane zbog izrazite senzitivnosti ispaštam inače,lavica sam u podznaku strelac sa neptunom i uranom u prvoj kući p.s. VELIKI POZDRAV ZA GOSPODINA DANIELA! :)))

  8. ana,

    bravo...

  9. Nada,

    Apsolutno tacno. I sama imam stelijum u 8.kuci. Imam prorocke snove i cesto sanjam da sam u logoru...Cesto imam i strahove i cini mi se i kontakt sa duhovima. To ne smem svima ni da pricam, jer ce misliti da sam luda...Inace sam sitne gradje, detinje, mnooogo mladje izgledam, a muskarci me obozavaju. Imam utisak da imam neku cudnu energiju, koja omamljuje ljude...Sa druge strane, mnogo dusevnih patnji krozz zivot.

  10. milan,

    Odavno se nisam ovako nasmejao i rastuzio u istom momentu..ovakav opis 8.kuce i pratecih aktivnosti u vezi sa njom nisam nigde procitao.Moja 8.kuca je u Raku,i tu su u gostima:Venera,Saturn,Vertex,i Mesec u Lavu!Pozdravljam vas puno..i želim vam sve najbolje)))

  11. Anđela,

    Pozdrav Danijele,
    malo kasno sam naišla na ovaj tvoj tekst ali vrijedi ga bar kratko prokomentarisati. Odličan je i jedan od razloga zašto volim astrologiju jer jasno prikazuje obrazac. Doduše meni manje profesionalno proučavanje je dovelo do istog zaključka. 8 kuća, bogatstvo, smrt i transformacije. Uvrnuta shvatanja, razni umišljaji pa dovodi do psihičkih problema(strah od smrti, strah od nadgledanja(Princeza Dajana koja je doduše preterala bila u dovođenju britanske krune u šoubiznis konotaciju pa nastavio Hari), strah od života podjednako sa željom da se taj isti život dovede na ivicu(Strijelac(sloboda kroz rizik), vatra, mora biti uključena, inače bi bilo sudubinski) i naravno ludi seks apetiti kao škorpionski predznak. Kod "normalnih" ljudi koji su uokvirili svoj životni put bi dao savršene biznismene, mešetare na berzi i ljude u najmanju ruku kockare koji stalno dobijaju i staju kad predosjete rizik od gubitka ili doktore, psihologe a kod ovih drugih najčešće ljude koji se kockaju sa vitalnim životnim funkcijama jer žele da na taj način pobjede sebe kroz transformacije ili da se proslave kao "nekomformisti" . Što je van svake pameti ali gdje vi tu vidite pamet. Tu samo ima adrenalina koji ili je seksualni ili ovaj standardni. Primjer toga bi bila internet senzacija Asanž kojeg pretjerani idealističari zovu drugim Mandelom. Natalna karta biznismena bukvalno kroz upliv 11 kuće bi i dao nekog ko ima svoj biznis a ne da radi za drugoga, karakter priliva novca pod velom 8kuće {donacije, tajni priliv i dr.}, pa je to dodatno obezbeđivanja od špijunaže a sve opet transparentno, nekog ko bi mogao da postigne mnogo samo da se da prostite ne sprda sa životom ali to je taj nivo svijesti. Ne kapiram baš najbolje taj ekcesni dio koji rizičari da sve izgubi pa čak i slobodu zbog gluposti. Da visiš na Interpolu ili da visi u svim mogućim svjetskim smrtovnicama poput Dajane koja je i opet sve svesno radila sa milionima na računu koje je imala. Jer 8 kuća uvijek daje tuđ novac, gomilu tuđeg novca koji samo pridolazi. Siguran znak za osiguravajuća društva, klinike i privatne ordinacije. U svakom slučaju sjajan tekst koji mi je ipak pored svega ostao nejasan iz navedenih razloga. Zašto na kraju uvijek završimo sa knjigom Dupora i njegovim shvatanjem ove kuće kojeg stalno prekriva škorpionski mrak. Pa čak je i smrt Dajane na bila u tunelu. Dvostruka simbolika.

Ostavite komentar

*

Postavi komentar