Strelac, ljubav i seksualnost

Astrolozi su u pravu kad kažu da je Strelac najsrećniji i bogu najmiliji. Međutim, u ovom slučaju biti srećan ne znači imati dobru vezu ili skladan brak. Strelčevi mnogo jednostavnije, lakše i površnije od drugih ulaze u emotivne odnose i tamo se zadržavaju ukoliko im partner omogući dovoljno slobode. Kada Strelac uživa u slobodi, tada je u stanju da pruži najbolje i tada pokazuje sav svoj kvalitet. Mnogi zameraju ovim ljudima kako previše gledaju sebe, kako su samodovoljni i često hladni, što nije daleko od istine. Pošto je Strelac vatreni znak, ljudi misle da se jednako vatreno i požrtvovano bore za ljubav kako bi je sačuvali. Praksa pokazuje da to nije baš tako.

3b4f16dedd3fdbb348ce911fe4e7e006

Prednost ovog znaka je što retko kada jasno pokazuje ljubomoru i posesivnost što doprinosi kvalitetu veze, jer su pošteđeni teških i mučnih scena koje kradu energiju i životnu radost. Važe za dobre ljubavnike, ali se ne trude previše, jer nemaju potrebu da impresioniraju, zadive i ostave partnera bez daha. Strelac ne pita kakav je bio prethodnik, jer se preterano ne opterećuje time, za razliku od Raka i Škorpiona koji bi sve dali da saznaju pojedinosti i pikanterije iz prošlosti. Velika snaga ovog znaka što su dobronamerni, puni vere i dečijeg optimizma, što je potrebno za brak ili ozbiljnu vezu. Takav optimizam omogućuje da se lakše prebrode životne i ljubavne krize, koje se ciklično pojavljuju u zavisnosti od perioda života. Strelac pati ukoliko naiđe na partnera koji je uskogrud, primitivan, strog, napet i frustriran. Ne dozvoljava da ga ograničavaju, niti kontrolišu, što za partnere i supružnike može postati prava noćna mora. Dosta drže do sebe, neguju telo, rekreativno se bave sportom, pa su često zgodni, privlačni i zategnutih mišića. Strelac je retko kada sam za razliku od Device koja je drug samoće i poklonik celibata. U krevetu uglavnom podmiruju svoje potrebe i retko pitaju šta treba preduzeti kako bi partner bio zadovoljan. Takav pristup seksu i odnosu može izazvati revolt, jer se jedan od partnera može osećati iskorišteno ili zapostavljeno. Strelac je idealan partner ukoliko volite da se družite, pozivate ljude u kuću ili imate vreme za sebe. Retko kada će kontrolisati i špijunirati druge što daje dovoljno prostora i slobode za dodatne aktivnosti. Iako neki tvrde da je Strelac tradicionalan, često ih možemo zateći u aferama, preljubama, dvostrukim vezama u koje ulaze površno, ne želeći da ugroze brak. Strelac se teško veže za jednu osobu što je donekle dobro za njih, a retko kada prija drugoj strani. Ukoliko u horoskopu postoji dodatno naglašen vodeni element (Rak, Škorpion) ili zemljani (Bik) sve ovo navedeno može biti ublaženo i poboljšano. Treba razumeti da je astrologija mnogo ozbiljnija stvar od toga da li je neko Strelac ili Rak, pa ovu analizu treba povezati i sa ostatkom horoskopa.

Napomena: ovo su samo neke od karakteristika zodijačkih znakova i na osnovu njih se nikako ne može tumačiti natalni horoskop, proceniti ljubav, dužina života ili bilo šta slično. Astrologija je mnogo više od toga. Postoji način kako se natalni horoskop povezuje u jednu smislenu celinu. Jasno je da nisu svi Ovnovi hrabri, a Rakovi emocionalni i osetljivi; dakle, govorimo o zodijačkim znacima koji imaju određeni kvalitet. Važno je razumeti da se određeni tekstovi ne mogu generalizovati i na osnovu njih temeljiti određene istine i tvrdnje.

Daniel Šijaković

Komentari(2)

  1. Stella,

    Da, povrsni su, zato su ugodni, jer se ne vezu odvec emocionalno. Uvijek smo ok kad nam emocije ne smetaju. Infantilniji su od blizanaca...

  2. Strijelac–Blizanci,

    Veliki pozdrav svima, čitam članak nakon ovoliko dugo kao Strijelac u znaku i Blizanci u podznaku. Zaista se nalazim u ovom opisu.

Ostavite komentar

*

Postavi komentar