Ovan, ljubav i seksualnost

 Seksualnost je najosetljivija oblast ljudskog života i preduslov za dobru i kvalitetnu vezu ili brak. Čovek je izuzetno stidljiv, te ne živi pravi deo svoje prirode i retko kada je iskren prema sebi ili partneru. Seksualna energija je usko povezana sa novcem, zdravljem i pokretačkom energijom. Da bi čovek nekoga voleo i uživao u ljubavi, potrebno je da poznaje potrebe svog partnera. Svaki zodijački znak nosi određene seksualne i ljubavne sklonosti u zavisnosti od energije, te se, recimo, bitno razlikuje energija Device od potreba jednog Škorpiona. Negujte svoju ljubav i seksualnost, nemojte je blokirati i potiskivati, jer sve što se potiskuje, potiskivanjem se hrani. 

Ovan

Ovaj znak je često izvikan, pa ljudi očekuju da su u ljubavi i seksu strastveni, energični i beskompromisni. U praksi se pokazalo da su Ovnovi sjajni na poslu i nešto slabiji na ljubavnom polju. Istina je da imaju mnogo energije, ali nisu vešti taktičari, niti su poznati da zavode mirišljavim svećama i ambijentalnom muzikom.

a6ec9ab3a98025cfb63a4a9bb48fe4f6-d33yhrm

Ukoliko želite da ih zavedete potrebno je da budete otvoreni, direktni i originalni. U krevetu Ovan voli nadmetanje i takmičenje, pa nije najbolje rešenje parirati mu. Poznato je da ovaj znak uživa u silovitom i iznenadnom seksu koji ne mora obavezno da traje dugo. Njihova snaga leži u tome što jasno pokazuju šta žele, te je lako stupiti sa njima u kontakt i upustiti se u avanturu. U ljubavi su verni, iako se ne čini tako. Čudno se ponašaju u društvu rivala i konkurenata, pa ispoljavaju neku vrstu dečije ljubomore i agresivnosti. Pošto izgaraju na svim poljima života dogodi se da u zrelijim godinama budu praktično neupotrebljivi u postelji. Ovnovi ne naginju atipičnim seksualnim sklonostima što ih svrstava u ljude koji uživaju u zdravoj seksualnosti. U braku i ljubavi razvijaju prirodu despota što može postati problem ukoliko je i partner snažna ličnost. Rado se upuštaju u seksualne veze sa ljudima koji su jednako izdržljivi i voljni da eksperimentišu. Međutim, ovakve veze retko kada vode u brak. Ovnu se često zamera da pored strasti u krevetu ispoljava čudnu hladnoću, samoživost i sebičnost u ljubavi. Takođe im zameraju na nedostatku romantike, novih ideja i saosećajnosti. Iako su lojalni u ljubavi, teško razumeju nečiju slabost, promenljivost ili nestabilnost. Uzimaju ono što im je potrebno, kako u krevetu, tako i van njega, te zbog toga doživljavaju ozbiljne ljubavne krize Ukoliko se radi o ženi, bilo bi poželjno da bira feminiziranog partnera koji je sposoban da nadomesti nežnost. Ovnovi su kadri i voljni da se bore za ljubav i ako nekog požele, upotrebiće svu svoju energiju da ga pridobiju ili zavedu. Umeju sve da pojednostave u ljubavi i seksu što je u početku zanimljivo, a kasnije se tretira kao problem ili hladnoća u vezi. Retko kada naginju seksualnim perverzijama, te ih ne trebate iskušavati neobičnim idejama. Neki stari astrolozi veruju da se dobro slažu sa ljudima rođenim u znaku Lava, Strelca i Vage što se u praksi pokazalo kao nestabilna tvrdnja. Treba pomenuti da je u znaku Ovna rođen čuveni Kazanova koji je imao potrebu da zavede hiljade žena. Nažalost, isti nije važio za osobu koja je u ljubavi usrećila druge.

Napomena: ovo su samo neke od karakteristika zodijačkih znakova i na osnovu njih se nikako ne može tumačiti natalni horoskop, proceniti ljubav, dužina života ili bilo šta slično. Astrologija je mnogo više od toga. Postoji način kako se natalni horoskop povezuje u jednu smislenu celinu. Jasno je da nisu svi Ovnovi hrabri, a Rakovi emocionalni i osetljivi; dakle, govorimo o zodijačkim znacima koji imaju određeni kvalitet. Važno je razumeti da se određeni tekstovi ne mogu generalizovati i na osnovu njih temeljiti određene istine i tvrdnje.

Daniel Šijaković

Komentari(0)

Ostavite komentar

*

Postavi komentar