Lav, ljubav i seksualnost- Daniel Šijaković

 Često u astrološkim tekstovima možemo pronaći da su Lavovi dobri roditelji, odani, verni i lojalni u braku, što je donekle istina. Sa druge strane retko se piše o tome da su prilično nesrećni u ljubavi, bilo da ih je neko ozbiljno emotivno povredio, bilo da su oni povredili partnera ili voljenu osobu. Lavovi imaju žarku potrebu da ih neko voli i budu poštovani, ali u njihovom univerzumu ne postoji mesto za druge, te su ljudi primorani da odbace prijatelje i bližnje kako bi se održala ljubavna harmonija. Problem je što ovaj deo Zodijaka (Lav) nema izraženu svest o drugima, te često smatraju da nisu dovoljno dobili ili da im je ljubav i pažnja na čudan način uskraćena. Lav poseduje ogromnu količinu energije, entuzijazma i životne strasti koja se svakako mora odraziti i u krevetu.

DH4QD00Z

Želja za dokazivanjem je prilično jaka, te se za života dosta trude da ostave dobar utisak u bračnoj postelji i van njega. Lav voli koketiranje, zavođenje, lepe ljude, glamur, te ne preferiraju vođenje ljubavi na travi dok okolo briše košava ili komšijskom ambaru kako bi se popularizovao seoski turizam. Ipak se radi o ljudima koji dovoljno cene sebe i smatraju da zaslužuju mnogo od života. Od partnera traže neprekidno divljenje, udovoljavanje i obožavanje što vremenom može postati pravi teret. Ukoliko volite Lava najbolje je da ne govorite o njegovim slabostima jer ga možete povrediti, postideti i narušiti samopouzdanje. Nekada je potrebno odati mu priznanje ili govoriti stvari koje greju dušu i ustreptali ego. Lavovi se prilično trude da nekog obasjaju ljubavlju, često su darežljivi i pokušavaju da zasene prethodnike svojom izdržljivošću, snagom i strastima. Sa druge strane ne shvataju da drugi nemaju toliko energije da im pariraju, bez obzira da li se radi o seksu ili drugim životnim aktivnostima. Kod Lava je ljubomora nešto slabije izražena nego kod vodenih znakova, a predbračne veze su prilično bogate i sadržajne, dok brak često postaje noćna mora zbog rutine, prestanka divljenja i obožavanja. Ako želite da ga osvojite tražite zaštitu, pomoć ili ga pohvalite da u krevetu nikada ništa slično niste doživeli. U stanju su da pažljivo slušaju šta im govorite ukoliko poveruju da su zaista odabrani i važni. Raspolažu mnogo većom količinom energije i entuzijazma od drugih ljudi, pa često mogu biti melem ljudima koji su doživeli ljubavne traume u prošlosti ili kakve druge životne brodolome. Ukoliko ste imali zanimljiva ljubavna iskustva u prošlosti, najbolje bi bilo da to zabeležite u svoj dnevnik i izbegnete iskren razgovor o tome. Nekada je u ljubavi potrebno prećutati neke stvari koje vam neće mnogo pomoći u krevetu. Ako želite da neko brine o vama, porodici i vašoj deci, ni postoje bolji od Lavova. Retko kada ostavljaju druge na cedilu i spremni su da se bore za ljubav. Ukoliko niste spremni da poštujete njihov kvalitet ili ne primećujete koliko su odani i posebni, tada je najbolje da sa njima ne ulazite u vezu.


Napomena: ovo su samo neke od karakteristika zodijačkih znakova i na osnovu njih se nikako ne može tumačiti natalni horoskop, proceniti ljubav, dužina života ili bilo šta slično. Astrologija je mnogo više od toga. Postoji način kako se natalni horoskop povezuje u jednu smislenu celinu. Jasno je da nisu svi Ovnovi hrabri, a Rakovi emocionalni i osetljivi; dakle, govorimo o zodijačkim znacima koji imaju određeni kvalitet. Važno je razumeti da se određeni tekstovi ne mogu generalizovati i na osnovu njih temeljiti određene istine i tvrdnje.

Daniel Šijaković

Komentari(0)

Ostavite komentar

*

Postavi komentar