Dete Vodolija (znak i podznak)- Daniel Sijakovic

aquarius_horoscope U svom stvaralačkom zanosu Tvorac se posebno pozabavio Vodolijama dozvolivši im da razumeju, vide i misle brže i bolje od drugih ljudi. Ne postoji znak koji mu može parirati, niti se misaono nadmetati sa njim. Deca Vodolije često teže višem rastu (naročito sa podznakom u Vodoliji), neobičnom i slobodnom izgledu, kao i ponašanju. Takva deca ne vole lance, stege i okove, sama biraju svoj put, jedinstvena su, neponovljiva i buntovna što im kasnije u životu stvara velike poteškoće. U ranom detinstvu pokazuju snažan otpor utemeljenim obrascima, uvreženim shvatanjima, teško razumeju tradicionaliste i sve one koji sporo misle i još teže se izražavaju. Dete Vodolija voli da samo odabere svoj put, makar to putovanje bilo neudobno i neprijatno. Uživa da raste u porodici koja razume njegove potrebe i raduje se ako drugi odobravaju njegov stav. Takva deca prva prihvataju stvari koje su drugima neobjašnjive, nelogične i apsurdne. Uživaju da daju podršku osobama koje su odbačene, usamljene ili na neki način čudne. Uvek su tamo gde postoji napredak, evolucija, nova zamisao ili ideja. U stanju su da budu daleko ispred ostale dece, te teško razumeju zašto ostali kasne za njima. Iako se u astrološkim tekstovima često pominje da se u ovom znaku rađaju geniji, nikako ne treba zaboraviti da su muzikalni, mistični, sa dubokim smislom za pravdu, jednakost i ravnopravnost.

533213_498413090188153_1949681394_n

U stanju su da izgube sve što imaju ukoliko smatraju da slede pravi cilj i da se zbog nekoga žrtvovati. Iako su ćudljive naravi, ova deca su retko sama, a malo ko zna da su izuzetno usamljena. Ukoliko se sa njima ne radi pažljivo i strpljivo kasnije izrastaju u čudake, samotnjake i ekscentrike. Ljudi često misle da su Lavovi egoistični, pa opet možemo videti Lavove koji služe ili bodre svoje takmace i konkurente; međutim, pravi egocentrizam se ogleda u Vodoliji koja nije sposobna da se divi drugome, niti je sposobna da sledi nekog. Iz takve nevolje rađaju se mnoge druge, te kasnije u životu primećujemo da Vodolije imaju loš odnos sa roditeljima i autoritetima, a često su i razvedeni ili bez pravog životnog saputnika. Koliko god da su sposobni da se bore za prava drugih, Vodolije teško uspostavljaju bliskost sa jednom osobom. Od malih nogu ih treba učiti lepoti divljenja i poštovanja prem drugima kao i razvijanju osećanja koja mogu biti potisnuta. U znaku Vodolije rođeni su: Bob Marli, Fil Kolins, Edgar Mone, Nastasija Kinski, Džon Travolta, Adler, Klerk Gejbl, Šubert, Darvin, Galileo Galilej, Edison, Stendal, Bajron, Mocart, Žil Vern, Džems Džojs, Bajron, Džems Din, Artur Rubinštajn, Pol Njumen, Čarls Dikens i mnogi drugi.

 

Napomena: ovo su samo neke od karakteristika zodijačkih znakova i na osnovu njih se nikako ne može tumačiti natalni horoskop, proceniti ljubav, dužina života ili bilo šta slično. Astrologija je mnogo više od toga. Postoji način kako se natalni horoskop povezuje u jednu smislenu celinu. Jasno je da nisu svi Ovnovi hrabri, a Rakovi emocionalni i osetljivi; dakle, govori se o zodijačkim znacima koji imaju određeni kvalitet. Važno je razumeti da se određeni tekstovi ne mogu generalizovati i na osnovu njih temeljiti određene istine i tvrdnje.

 

 Daniel Šijaković  

Komentari(0)

Ostavite komentar

*

Postavi komentar