Dete Vaga (znak i podznak)

 libra_horoscope U mitologiji Vaga je prisutna uz boginju Afroditu koja predstavlja ljubav, senzualnost i umetnost. Decu rođenu u znaku Vage možemo uporediti sa prekrasnom, skupocenom vazom. U njima je Tvorac na vešt način spojio lepotu sa formom. Poseduju urođene manire, teže i streme lepim stvarima, uživanju i povezaivanju sa drugima. Rano ispoljavaju kreativne sposobnosti, lepo govore, lako kombinuju boje i slike, te su kicoški odeveni po poslednjoj modi. Imaju pojačanu svest o tome da se moraju povezati sa drugima, te rano ostvaruju drugarstva, a kasnije u životu veze i prijateljstva.

Preschool girl

Sposobni su da sa svima održe patvorene i veštačke kontakte i koliko god to nekom čudno bilo, njihova najveća slabost su odnosi sa ljudima. Treba ih jačati da budu direktni, otvoreni, preduzimljivi i hrabri, što ovoj deci, svakako nedostaje. Zbog čudne potrebe da svima udovolje i održe pozitivan imidž, kući dolaze izmoreni i iscrpljeni. Takva vrsta “finoće” zahteva veliku energiju. Vage nisu sposobne da budu same, te rano sklapaju “saveze”, a kasnije u životu ne mogu da funkcionišu bez partnera ili nekog ko bi ih stalno vodio, podupirao, bodrio i hrabrio. Iz tog razloga najteže emotivne kontakte i odnose sklapaju sa najbližim ljudima jer se u spoljašnjem svetu kriju iza maske učtivosti, prefinjenosti i dobrog ponašanja. Kada takvu decu pitate: “Želiš li pitu od jabuka ili krompira?” ona odgovaraju- “Svejedno.” Teško donose odluke zbog potrebe za harmonizacijom svih odnosa što je u stvarnom životu gotovo nemoguće. Samopouzdanje im je često poljuljano, pa ulažu veliku energiju kako bi prikrili neodlučnost i kolebljivost. Svima žele da udovolje, pa kasnije trpe kritike od onih koji najviše očekuju. Treba ih učiti samostalnosti i razvijati individualnost kako ne bi očekivali potporu i potvrdu od drugih. To se ne uočava rano u detinjstvu, ali kasnije u životu, kada Vage ostanu same ili imaju emotivnih problema, dugo vremena im treba da ponovo započnu normalan život. Ovoj deci je uvek potrebno da budu voljena i da veoma rano daju ljubav. Emotivni odnosi su nešto čemu će neprekidno težiti, ali tamo postoji mogućnost povrede i razočaranja. Sa druge strane, ova deca rado pokazuju da je nebo bilo velikodušno, te ih je nagradilo raskošnim talentima, lepotom i držanjem. Neretko možemo videti da u životu izrastaju u velike umetnike, pevače, plesače i uvek su tamo gde je lepota, uživanje i kreacija. U znaku Vage su rođeni Brižit Bardo, Ivo Pogorelić, Franc List, Džon Lenon, Bob Geldof, Migel de Servantes i mnogi drugi koji su svetu ostavili brojna umetnička ostvarenja.

Napomena: ovo su samo neke od karakteristika zodijačkih znakova i na osnovu njih se nikako ne može tumačiti natalni horoskop, proceniti ljubav, dužina života ili bilo šta slično. Astrologija je mnogo više od toga. Postoji način kako se natalni horoskop povezuje u jednu smislenu celinu. Jasno je da nisu svi Ovnovi hrabri, a Rakovi emocionalni i osetljivi; dakle, govorimo o zodijačkim znacima koji imaju određeni kvalitet. Važno je razumeti da se određeni tekstovi ne mogu generalizovati i na osnovu njih temeljiti određene istine i tvrdnje.

Daniel Šijaković

 

Komentari(0)

Ostavite komentar

*

Postavi komentar