Dete Škorpija (znak i podznak)

scorpio_horoscope Ovu decu možemo uporediti sa ćudljivom, nemirnom rekom koja se svakog časa može izliti iz svog korita. Njihovi životi nikada nisu obični i lekcije koje prolaze nikada nisu lagane. Deca Škorpioni su rođeni da ispravljaju greške predaka i kasnije u životu na sebe preuzmu teret i breme odgovornosti za sve što je bilo nekada davno u prošlosti. Krasi ih privlačan, zagonetan izgled, magnetičnost i zavodljivost koja dolazi od nepoznatog. Ljudima je sve privlačno što je nedokučivo i nepoznato, te Škorpije nose ogromnu harizmu i neiscrpnu energiju koja se obnavja u trenucima zamora, slabosti ili iscrpljenosti.

clip_image002

Ova deca rano shvataju značaj postojanja na zemlji, često se okreću čudnim zanimanjima i imaju neobična interesovanja. Kako je ovo vodeni, okultni znak, enormne snage, u pozadini svega se krije strah od iznenađenja, stah da se ne mogu kontrolisati ljudi i događaji, te se rano rađa podozrivost, budnost i posesivnost. Poseduju urođeni takmičarski poriv, ali je to vešto skriveno i zamaskirano, te su drugi često iznenađeni kada shvate da su najveći i najopasniji protovnici bili najtiše i najpovučenije osobe. Škorpije treba učiti da oslobađaju emocije i zaboravljaju na uverede i emotivne povrede. Ukoliko se takav duh ne slomi u detinjstvu postaju fanatični sledbenici svog cilja, te je velika opasnost u njima izazvati gnev ili rivalstvo. Kada jednom Škorpion bude povređen, godine moraju proći da bi zacelio rane i oporavio se. Dobro bi bilo da se klone opasnih situacija jer se teško povlače sa dramatičnih mesta uprkos tome što su vidno uzbuđeni i uznemireni. Ukoliko roditelji pokazuju surovost ili hladnoću biće u prilici da osete revanšizam u godinama kada ispoljavaju nemoć ili slabost. Škorpije su divni i verni prijatelji na koje se uvek možete osloniti. Lojalni su i odani, ali teško praštaju izdaju, kolebljivost, napuštanje ili prevrtljivost. U stanju su da fanatično slede svoje ciljeve i ne postoji znak koji bolje može podneti udarce sudbine, teška iskustva i lomove u životu. Poseduju snažan instinkt za preživljavanjem, jaku intuiciju, kreativni potencijal i mudrost koji nije svojstvena ostalim znacima Zodijaka. Njihova nevolja je što sve doživljavaju previše intenzivno, poistovećuju se sa različitim situacijama, pa zbog toga trpe ili bivaju ozloglašeni. Retko kada se događa da Škorpion ne bude uspešan, te je potrebno rano otkriti talente koje su dobili jer se teško otkrivaju i pokazuju. Često ova deca u sebi drže stvari koje ih tište i obremenjuju, a da roditelji tako nešto i ne slute. Njihova snaga se sastoji u božanskoj mudrosti, sposobnosti da pomažu drugima i praštaju. Ukoliko im tako nešto pođe za rukom postaju lekari, hirurzi, vidari, terapeuti i iscelitelji. Poseduju moć da izleče druge, ali pre toga sebi moraju pomoći. U znaku Škorpiona su rođeni: Alen Delon, Paganini, Dostojevski, Grejs Keli, Maradona, princ Čarls, Pikaso, Čarsl Bronson i mnogi drugi koji su zadivili svet svojom harizmom, znanjem i kreativnim kvalitetima.

Napomena: ovo su samo neke od karakteristika zodijačkih znakova i na osnovu njih se nikako ne može tumačiti natalni horoskop, proceniti ljubav, dužina života ili bilo šta slično. Astrologija je mnogo više od toga. Postoji način kako se natalni horoskop povezuje u jednu smislenu celinu. Jasno je da nisu svi Ovnovi hrabri, a Rakovi emocionalni i osetljivi; dakle, govorimo o zodijačkim znacima koji imaju određeni kvalitet. Važno je razumeti da se određeni tekstovi ne mogu generalizovati i na osnovu njih temeljiti određene istine i tvrdnje.

Daniel Šijaković

Komentari(0)

Ostavite komentar

*

Postavi komentar