Dete Lav (znak i podznak)

leo_horoscope Ova deca istinski dobijaju od univerzuma obilje kreativne energije i snage. Kroz njih najčešće možemo videti koliko je nebo velikodušno, sjajno i blistavo. Kroz ovu decu vidimo da čovek može ostvariti sve što poželi i da će se čitav svemir okrenuti da učini što im je srcu drago. Deca rođena u znaku Lava rano ispoljavaju liderske sposobnosti. Pored njih se dobro osećaju nesigurna deca i sva ona kojima je potrebna zaštita i pomoć. Rano ispoljavaju pokroviteljski odnos i imaju potrebu da zaštite slabije. Retko kada su usamljena i introvertna. Imaju potrebu za isticanjem, stvaranjem i jasnim ispoljavanjem onog što žele. Od ranog detinjstva su ubeđeni da su najbolji i da drugi moraju da ih slušaju i slede. Takav stav stvara odbojnost, naročito kod dece koja su individualna, snažna i sposobna da žive bez „kraljevskog vođe“. Da bi se sprečile neprijatnosti i konflikti tokom odrastanja, potrebno je ovoj deci objasniti da su i drugi oko njih po nečemu posebni, jedinstveni i drugačiji. Takođe im treba ukazati da kreativni potencijal koji poseduju predstavlja božansku milost, te se prema tome treba odnositi sa velikim poštovanjem. Često ova deca u zrelijim godinama stiču ozbiljne i moćne neprijatelje jer su u svemu superiornija.

cover-children

Deca rođena u znaka Lava pobeđuju i onda kada nema realne osnove za to, čak i kada su po kvalitetu slabija od druge dece. Njihova snaga se ogleda u darežljivosti, zaštitničkom odnosu (naročito prema devojčicama i nežnoj deci) i potrebi da sa drugima podele sreću. Ako vam je dete depresivno, potišteno i anksiozno, slobodno ga upoznajte sa malim Lavovima i primetićete da im se rađa želja za igrom, zabavom, takmičenjem i dokazivanjem. Snažan ego kod dece rođene u znaku Lava često kasnije stvara nezgodan i zasukan karakter, te ne praštaju sebi ako drugima služe ili su na bilo koji način podređeni. U zrelijoj dobi bivaju prezreni jer sa visine gledaju na druge. Retko kada ova deca ne postignu uspeh u životu. Dovoljno je reći da su u ovom znaku rođeni Napoleon, Cezar, Musolini, Fidel Kastro, Madona i mnogi drugi, a gotovo da ne postoji premijer ili predsednik države koji u podznaku ili sunčanom znaku nema Lava u sebi. Ova deca su rođena da stvaraju i svoje darove podele sa drugima. Rođeni su da daju puno ljubavi i da svojom toplotom, milošću i snagom pokrenu, zaštite i inspirišu druge. Nikada ne treba zaboraviti da je njihovo postojanje vezano za davanje, te od malih nogu treba iskoreniti sebičnost, samoljublje i gordost. Ukoliko se sa njima pravilno postupa za života mogu čuda stvoriti i izgraditi nove svetove i sisteme vrednosti.

Napomena: ovo su samo neke od karakteristika zodijačkih znakova i na osnovu njih se nikako ne može tumačiti natalni horoskop, proceniti ljubav, dužina života ili bilo šta slično. Astrologija je mnogo više od toga. Postoji način kako se natalni horoskop povezuje u jednu smislenu celinu. Jasno je da nisu svi Ovnovi hrabri, a Rakovi emocionalni i osetljivi; dakle, govorimo o zodijačkim znacima koji imaju određeni kvalitet. Važno je razumeti da se određeni tekstovi ne mogu generalizovati i na osnovu njih temeljiti određene istine i tvrdnje.

Daniel Šijaković

Komentari(0)

Ostavite komentar

*

Postavi komentar