Dete Bik (znak i podznak)

taurus_horoscope Dete rođeno u znaku Bika se bitno razlikuje od deteta rođenog u znaku Ovna. Po prirodi su nešto sporiji, tromiji i inertniji. To nikako ne znači da nemaju energije, ali svoju prirodu ne ispoljavaju direktno i eksplozivno, već postoji potreba za zadržavanjem bilo da se radi o željama, potrebama ili emocijama. Teško ih je razljutiti, pa lako prihvataju drugu decu u društvo i nije im važno da budu najbolji, prvi, posebni ili nagrađeni. Iz tog razloga često u detinjstvu sačuvaju nerve i strpljenje za starost, te nailazimo na flegmatike ili zaista dobroćudne osobe. Dobro bilo da se rano bave sportom ili da se na neki način u detinjstvu usadi potreba za rutinom, jer često vole da lenstvuju i uživaju. Mnogo puta su to zaista lepa, talentovana i kreativna deca kojoj treba više vremena jer, prosto, nemaju tako snažnu inicijativu.clip_image002

Teško se odlučuju za akciju, ali mogu da budu prilično istrajni ukoliko se ustreme ka svom cilju. Još od malih nogu moraju se učiti da fleksibilnost, promenljivost i prilagodljivost često doprinose da se čovek dobro snađe u različitim prilikama. Kako nisu preterano skloni promenama i naglim odlukama, mnogo puta se dogodi da druga deca uzmu „bolji ili veći kolač“ ili se nametnu u školi i društvu. Pošto su snažno vezani za želje, unutašnje potrebe i materiju, treba ih učiti da rano zarađuju svoj novac ili da praktične ideje sprovedu u delo. Takođe im treba ukazati da u čoveku postoji dvojaka ličnost – ona koja teži bogu i ona koja teži sticanju. Duhovni principi i naglašena religioznost su prava enigma za ovakvu decu, pa jednog dana postanu veliki preduzetnici i građevinari, a sa druge strane ne veruju da izvan ovog života, možda postoji i nešto više. Takva jenostavost i praktičnost vremenom postane problem naročito ako odrasta u okruženju gde su roditelji posebno religiozni ili spiritualni. Treba ih odvikavati od jake hrane, slatkiša, hedonizma i uživanja. Rano počinju da osećaju svoje telo, te još u pubertetu ulaze u ozbiljne i duboke ljubavne veze.

Napomena: ovo su samo neke od karakteristika zodijačkih znakova i na osnovu njih se nikako ne može tumačiti natalni horoskop, proceniti ljubav, dužina života ili bilo šta slično. Astrologija je mnogo više od toga. Postoji način kako se natalni horoskop povezuje u jednu smislenu celinu. Jasno je da nisu svi Ovnovi hrabri, a Rakovi emocionalni i osetljivi; dakle, govorimo o zodijačkim znacima koji imaju određeni kvalitet. Važno je razumeti da se određeni tekstovi ne mogu generalizovati i na osnovu njih temeljiti određene istine i tvrdnje.

Daniel Šijaković


Komentari(0)

Ostavite komentar

*

Postavi komentar