Bik, ljubav i seksualnost

U astrologiji vlada verovanje da su Bikovi spori, tromi i inertni, što nije daleko od istine, ali isto tako vlada verovanje da su i u ljubavi trapavi, pospani i lenji, što svakako nije istina. Ovaj znak vlada užicima, neprimerenim zadovoljstvima i svakom vrstom preterivanja. Njihova su osećanja trajna i stabilna, ne doživljavaju velike krize, te mogu dugo i kvalitetno da vole. Posebno ih privlače Lavovi, a tradicionalni astrolozi veruju da se najbolje slažu sa osobama rođenim u znaku Škorpiona. Prava istina je da ni sa jednim od dva navedena znaka ne mogu da dožive potpunu harmoniju. Za razliku od Ovna, ovaj znak je sposoban za atipične i čudne seksualne veze. Neki delovi znaka su posebno problematični, te se veruje da je prva polovina Bika posebno srećna. Bikovi su dobri za duže veze i brakove koji mogu biti trajni i postojani.

cute,love,couple,feild,close,kiss-52269710754632f280cd9177a1c0a75d_h

U stanju su da pruže sigurnost, komfor i udobnost. U stanju su da trpe nervozne, holerične i agresivne partnere koji su žrtva horomona i kojekakvih unutrašnjih promena. Znaju da budu posesivni, iako se na prvi pogled ne čini tako. Nisu poklonici monotonije, rutine i svakodnevnice, te je potrebno uložiti mnogo energije kako bi bili zadovoljni u ljubavi i seksu. Kako je Bik jedan od najčulnijih znakova, teško funkcioniše sa osobom koja nema veće seksualne potrebe ili je sposobna da živi u celibatu. Bikovi su posebno lepi, puteni, senzualnih usana. Žene su često punije, oble i plodne. Ukoliko ste u ljubavi sa njima, ne trebate se iznenaditi ukoliko nisu sposobni da vas razumeju ili nisu kadri da se menjaju. Bik sporo misli, pa takva tromost može iznenaditi ili uvrediti partnera. Iz tog razloga se ne preporučuju duboki, filozofski razgovori koji bi trebali da osnaže ili prodube vezu. Često ih možete obradovati poklonom i praktičnim stvarima koje su pravi afrodizijak. Nekada se do ljubavi stiže i preko stomaka, te se ne trebate iznenaditi ukoliko pre seksa odete na neki dobar ručak. Ukoliko želite da ostvarite intenzivniju i dublju vezu, prvo stvorite osećaj udobnosti. Bik ne uživa u siromaštvu, socijalnim scenama i nemaštini. Raduje se izobilju i blagostanju, te mu je važno da i partner bude situiran ili da uliva kakvu- takvu vrstu sigurnosti. To, naravno nije neophodno, ali jednog dana može postati problem kada strasti jenjavaju. Bikovi važe za nemaštovite ljubavnike što je potpuno netačno. Poseduju velike rezerve energije i često umeju prijatno da iznenade partnera u postelji. Uživaju u zabavi, dobrom društvu, jelu i piću. Iako je sve tako, neretko vidimo da ljudi u ovom znaku trpe seksualne frustracije i ograničenja koja ne mogu da žive u svakodnevnom životu.

Napomena: ovo su samo neke od karakteristika zodijačkih znakova i na osnovu njih se nikako ne može tumačiti natalni horoskop, proceniti ljubav, dužina života ili bilo šta slično. Astrologija je mnogo više od toga. Postoji način kako se natalni horoskop povezuje u jednu smislenu celinu. Jasno je da nisu svi Ovnovi hrabri, a Rakovi emocionalni i osetljivi; dakle, govorimo o zodijačkim znacima koji imaju određeni kvalitet. Važno je razumeti da se određeni tekstovi ne mogu generalizovati i na osnovu njih temeljiti određene istine i tvrdnje.

Daniel Šijaković

Komentari(0)

Ostavite komentar

*

Postavi komentar