Robin Viliams- Daniel Šijaković

Pic-Robin-Williams

Ovaj fantastični  glumac će biti zapamćen po neverovatnim ulogama, kao filantrop i nažalost kao čovek koji je izgubio bitku, te naposletku sebi tužno oduzeo život. Mnogi astrolozi su spekulisali zbog čega i kako je nesretni glumac stradao, te pronalazili silne razloge i njegovu nevolju tražili u tranzitima Juna, Veste i drugih planetoida, srednjim rastojanjima i kojekakvim astronomskim marifetlucima. Jedan astrolog mora da poznaje svoj zanat i da razume zašto uopšte dolazi do nekog događaja i kako se on tumači, prepoznaje i razume. Kratak osvrt na natalni horoskop:

1. Slavni glumac je rođen as ascendentom u Škorpionu. To u prevodu znači da njegov životni put nije bio naročito lagan i prijatan.

2. Vladar ascendenta (uvek i samo zauvek planeta Mars) se nalazi u znaku svoga pada (čitaj oslabljena je i vlasnik horoskopa izuzetno trpi). Kako se nalazi u 8. polju njegova patnja je još izraženija.

3. Vladar ascendenta je u Raku- vlasnik horoskopa je preosetljiv, promenljiv, podložan uplivima okoline, a takođe ukazuje na sramežljivost i sklonost porocima.

4. Vladar ascendenta je u konjunkciji sa Uranom- osim što ga doživljavamo kao originalnog i neobičnog ne treba zaboraviti da svaka planeta u konjunkciji sa vladarom horoskopa potpuno preuzima prevlast i opisuje vladara horoskopa. Kako se ovo dešava u 8. polju, konjunkcija dva malefika nije nimalo prijatna.

5. Mars  (vladar ascendenta) gradi kvadrat ka Neptunu- ovo pojačava glumačke sposobnosti, ali još više slabi volju i vuče u problem).

6. Vladar ascendenta (Mars) gradi kvadrat sa Jupiterom- natus ima problem da dugo bude dobar sa sobom i sa drugima.  Dakle, vladar ascendenta pored nesretne konjunkcije sa Uranom gradi težak T- kvadrat u koji su uključene čak 4 planete.

7. Vladar ascendenta preko svog dispozitora ide u znak Riba- ovo ne jača vladara ascendenta jer su u Ribe osetljive, promenljive i sklone dubokim utiscima.

8. Dispozitor Marsa (Mesec) pored svoje pozicije u Ribama gradi uzak aspekt sa osom čvorova što nije dobro. Jedan vedski astrolog bi rekao da je Rahu opasno napao Mesec (Ćandru), ali kod nas je svaka pozicija dobra, pa zapadnjački astrolog ovo tretira kao božansku milost. Za vedskog astrologa Mesec je um, a na zapadu Mesec predstavlja lice, lampu i posteljinu, živinu i srebrni poslužavnik, što je drastično različit pristup astrologiji. Dakle, kako je Mesec sa Rahuom, na dobrom putu smo da shvatimo kako je i um ovog divnog umetnika uznemiren i opterećen.

9. Mesec (dispozitor Marsa) gradi usku opoziciju sa Venerom- ovo upućuje na nezadovoljstvo i druga slabljenja u životu.

10. Venera (zaslužna za zadovoljstva) se nalazi u znaku svog pada- glumac često ne pronalazi sreću u drugima i sebi, osim u radu i posvećenosti poslu.

11. Venera je teško oštećena od južnog čvora (ne postoji druga interpretacija ove konjunkcije).

12. Planete su koncentrisane u znacima: Devica, Rak, Ribe što doprinosi melanholiji.

13. Sunce se kao najsnažnija planeta astrološkog sistema nalazi na stepenu pada Marsa, a Mars je u padu što je dovoljno snažan pokazatelj za problem vitalnosti, vere i energije.

14. Merkur je u konjunkciji sa Plutonom- ovaj kontakt ne doprinosi sreći i dobrom raspoloženju. Merkur je na Mc-u (pamtimo ga kao klovna, zabavljača, komičara koji se ubio i bio poročan- konjunkcija Pluton).

Ako dalje nastavimo, naćićemo još mnogo pokazatelja koji govore koliko je slavnom glumcu bilo teško u svojoj koži. To ne znači da nije voleo ljude, svoju suprugu ili decu, već da nije bio srećan i u skladu sa najsuptilnijim energijama koje tvore njegov mikrokosmos. 

Kada smo sve to proučili, jasno je svakome da postoji na desetine pokazatelja koji upućuju na tugu, rezignaciju, preosetljivost, strahove, ovisnost... Dakle, uvek je postojala opasnost da sebi oduzme život, ali kada i zašto?

Godine 2014. progresivno Sunce menja znak (ovo se dešava na svakih 30 godina što znači da nije čest fenomen)- imamo pad vitalnosti (ovo je problematično vreme jer Sunce predstavlja veru i izvor života, težnju za postojanjem...) Kako je natalno Sunce vrlo slabo, ova pozicija je opasna za glumca.

Progresivni Merkur (već oštećen od Plutona u trenutku rođenja) godinu dana prelazi preko južnog čvora- vreme posebne tuge i usamljenosti (ne postoji druga interpretacija)

Progresivni Mars (vladar ascendenta) prelazi preko slabog Merkura koji je vladar 8. polja.

Progresivni Mesec posle skoro 30 godina prolazi 8. poljem- strahovi su još jači, vreme patnje, a ostale progresivne planete to samo pojačavaju (ne treba nikada zaboraviti da sve polazi od natalnog horoskopa i njegove baze).

Tranziti:

Tranzitni Pluton i Uran mesecima usko pogađaju konjunkciju natalnog Marsa i Urana. Saturn nešto pre toga dugo prolazi 12. poljem (jedan od najtežih tranzita), prelazi ascendent, vrti se prvim poljem i gađa Merkura koji je u konjunkciji sa Plutonom. Brzi tranziti samo dolivaju ulje na vatru i određuju kada će se nešto dogoditi tačno u dan.

Na dan smrti vidimo da tranzitni Pluton dugo, dugo gađa Marsa (vladara ascendenta) u egzaktnom aspektu. Tranzitno Sunce (već oslabljeno u natalu) samo tog dana u godini egzaktno prelazi preko natalnog Plutona (da bi se ovo ponovilo potrebno je tačno godinu dana. Dejstvo ovog tranzita traje maksimalno 2 dana).

Tranzitni Merkur (vladar 8. polja) je samo i samo tog dana egzaktno na natalnom Merkuru (da bi se ovo ponovilo potrebno je da prođe oko 10 meseci do godinu dana).

Tužna Venera iz Device nešto pre toga prelazi preko natalnog Sunca i nalazi se tačno na 29. stepenu Raka (da bi se ovo ponovilo potrebno je skoro godinu dana).

Jupiter (dosta oštećen u natalu) ne može da pruži dovoljno podrške jer ne prelazi preko vitalnih tačaka, ne vlada ascendentom i ne može da nadomesti štetu koji čine progresivne planete i tranziti sporih planeta.

Na ovaj ili onaj način mogu se odrediti bilo koji događaji, samo ako se poznaje natalna astrologija. Ona podrazumeva posvećeništvo, a ne taštinu, neznanje i komercijalu.

Astrologija je hermetičko znanje i sve dok sam živ verovaću da ne može svako da je izučava i ne treba svako da je koristi, kao što ne može svako da peva, glumi, piše ili vodi državu. 


RobinViliamsWRIGC1

Komentari(1)

  1. vida,

    Bravo Danijele. veruj da sam sve ovo negde u dubini duse znala da je ovako kako si poisao. Slicnost sa sobom sam osetila.

Ostavite komentar

*

Postavi komentar