Horarna astrologija, primer br.2 - Daniel Šijaković

U ovom slučaju imamo izgubljeni predmet. Astrolog se udobno vozio regionalnim vozom i hitao ka Kristijansansdu, predivnom gradu na samom jugu Norveške. Klijentkinja je bila usplahirena jer je izgubila važnu i skupu knjigu koja je predstavljala poklon i uspomenu. "Gde je knjiga?", pitao se klijent, "i... hoću li je pronaći?". Astrolog je mogao da pogleda kartu tek kada se smestio u hotel.

U ovom slučaju treba dobro osmotriti kartu. Ascendent se nalazi na 5 stepeni Škorpiona. To nije baš posebno srećno mesto Zodijaka jer pokriva Spaljeni put, ali ne možemo na osnovu toga da donosimo neke važnije zaključke. Pitač je predstavljen Marsom u 8. polju u znaku Blizanaca- ovo nije dobra pozicija za Marsa i ne postoji razog da se tamo dobro oseća. Sama pozicija Marsa govori o zabrinutosti stare klijentkinje. Separaciona konjuncija sa Merkurom može delimično ukazivati da se rastala od knjige (Merkur), ali to tek boji horoskop i opet nije najvažniji zaključak. Ovde astrolog može dodati jedan plus ka razrešenju problema, ali ponavljam, to su samo sitne pomoći koje nudi horarna karta.

Izgubljeni predmet tražimo iz 2. kuće i svega što ona predstavlja. Na vrhu drugog polja zatičemo Saturna koji ne govori da je knjiga izgubljena- on u najboljem slučaju ukazuje da je pitač odvojen od vlasništva, ali mnogo više pokazuje da je klijent suočen sa brojnim troškovima koje nemaju veze sa knjigom (klijent je to kasnije i potvrdio). Knjiga je predstavljena Jupiterom- on je direktan, u solidnom dostojanstvu i što je najvažnije prijateljski je raspoložen prema pitaču (Mars). Takođe primećujemo da Mars (pitač) hita u aplikacioni sekstil sa Jupiterom (izgubljeno vlasništvo). Ovo su veoma dobri i ohrabrujući znaci. Nakon toga treba pogledati šta je sa Meseom- on se nalazi tik na ascendentu na stepenu svog pada. On je u Marsovom znaku što je veoma povoljno. Međutim, šta je sa knjigom i gde je ona? Hoće li je neko pronaći?

Jupiter (knjiga) se nalazi u 9 polju, bliže 10. kući- to nikako ne znači da je knjiga u inostranstvu, već ukazuje da nije u kući ili u blizini pitača. Prava je istina da je knjiga na poslu (mesto gde pitač radi). Međutim, ovde je Mesec veoma važan- ukazuje na pomoć u pronalaženju izgubljenog predmeta od sasvim neobične žene- ona je imala težak život, razvod, a takođe je nedavno šokirala porodicu i prijatelje vešću da je lezbijka. Radi se o tajni koju je dugo krila. U ovom slučaju, njena koleginica (koju veoma retko viđa) pronalazi knjigu i stavlja je na sigurno. 

 

horarnaprimerbr2WRIGC1

Komentari(0)

Ostavite komentar

*

Postavi komentar