Vojislav Šešelj

vojislav-seselj-1403104659-518493

Najmarkantnija stvar u ovom horoskopu je prenaglašena serija 12, te je Vojislav Šešelj veliki deo života proveo upravo u izolaciji (zatvor). Tome doprinosi i vladar 12. polja u prvoj kući, kao i dispozitor vladara ascendenta u 12. kući. Saturn združen sa Merkurom donosi jake neprijatelje i strahove. Treba primetiti da je vladar 12. polja u egzaktnom kvadratu sa Plutonom, što dodatno otežava situaciju. Vladar ascendenta (Mars) gradi užasno težak T- kvadrat sa čak 4 planete. Ovakva napeta situacija ne doprinosi harmoničnom životu, već naprotiv, donosi silne probleme i padove. Sunce (slava, lovorike, uspeh...) se nalazi blizu samog stepena svog pada, a ascendent se nalazi na zloglasnoj zvezdi Kifi Australis.


VojislavSeseljWRIGC1



Komentari(1)

  1. Ana,

    Vrlo sturo i tendenciozno astrolosko predstavljanje doktora Vojislava Seselja. Natal je velikim delom skorpionski sa Devicom i prejakim vladarom koji je vrlo verovatno na samom ASC, i ovako sa 3 stepena od istog to je Merkur kao Seselj govornik, Seselj koji lavirinte 12 kuce izvlaci na povrsinu, u simboliku 1 kuce. On savrseno razume simboliku 12-etice, sve bolesno, tajno, prikriveno zbog jake korelacije izmedju njega samog (1) i 12 .Merkur na ASC mora to da objavi, Venera kao vladar 12 i dispozitor varljivog Neptuna u 1 u Skorpiji, daje u predstavljanju 'smej se pajaco' lika, gde zbog trigona Jupitera cesto ostavlja utisak dobrodusnosti, koja sigurno postoji. Ali ne zavaravajmo se tim tankim slojevima Vage, ovo je skorpionska priroda. Postoji i elemenat duboke empatije prema ostecenom, ranjenom, posrnulom do koga se doslo dubokim poniranjem uma u isto, ali generalno sam horoskop ne trazi milost, iako bi je cesto dao..
    Sve u ovom natalu u vezi dispozitora se vraca na Plutona na vrhu neba. Vladar ASC je istovremeno i vladar 8 kuce, osoba ima moc nad silama zivota i smrti, ali dok se oslanja na svoj intelekt .U samom ratu i opasnosti zbog Marsa je moguce da strada, ovako ce stradati od reci (3 kuca) . Mocan, fascinantan intelekt, Plutonovski Merkur produbljen Saturnom kao vladarem trece. Master strategije, metodologije, cinjenica + sjajna 9 kuca, doktor prava.
    Najbolje uzeto od genetike sa Uranom vladarem 4 u konjukciji sa Jupiterom u egzalataciji na mocnom 27 stepenu Raka, koji neki nazivaju stepenom milionera, a ne zaboravimo da je Seselj potekao iz sirotinjske cetvrti i u srpskim prilikama on se moze smatrati vrlo imucnim covekom, ali to ovom coveku nije toliko vazno jer je Jupiter sam po sebi u najboljem mogucem polozaju - Rak, 27 stepeni, 9 kuca, najveca filozofska znanja, a zbog Urana i sklonost ideologiji, a Rak ce dati istu vezanu za istoriju, naciju. Da se ozbiljno pak bavio filozofijom Seselj je mogao dodirnuti nebo. Ali previse je nemira i zelje za iskustvenim znanjom u ovom horoskopu , previse kvadrata, Marsa, Plutona da je Seselj mogao biti filozof posmatrac sveta. Iako je on stigao sve i da prozivljava besomucno sve oblike postojanja i da o tome razmislja kroz svoje knjige.
    Kad vec pominje zlocudne zvezde ne znam kako je autoru sturog tendencioznog teksta iznad promakla mocna konjukcija u Raku koja govori i originalnosti duha i sklonosti riziku cesto sa srecnim ishodom , koja govori i o Seseljovim najvisim duhovnim stremljenjima , kao i u ideologiji jer je trigon Venera, vladar samog Sunca, srca Seselja koji bi sigurno za tu istu ideologiji i umro ( jer je 90 Pluton na vrhu neba i zbog koje je sigurno mnogo stradao, ali koja je izvor njegove istinske srece (venera trigon Jupiter/Uran).

    Kad se vec nabrajaju elementi koji ne daju mnogo srecnu sudbinu, onda je u ovakvoj karti sve, a volja je ovde ogromna. Jaki elementi 1 kuce, Skorpiona, Mars u Jarcu, T kvadrat koji generise neustrasivu energiju + mocan intelekt koji u ovom slucaju stiti osobu. Koliko ima od siline, toliko ima i od Merkura/Saturna i najvecim idealima 9 kuce.

    Ima jos mnogo toga da se kaze o ovom zaista posebnom natalu i sto je jos bitnije nacinu sa kojim se osoba nosila sa ovako mocnim kosmickim znamenom. Dobila je neka sredstva koja su je gurala napred, neka koja su je ometala, ali najvecu bitku nije vodila u zatvoru iako je 12 kuca indikativna, puna podmetacina sa Neptunom kao zizom T kvadrata, nego je najveca bitku vodila na polju prava (9 kuca) , gde je i pobedila boreci se najvise znanjem i duhom (9 kuca) i drskoscu, pobedila tamo gde je biti Srbin bilo jednako izdrzavati visedecenijske robije i biti zlocinac , u sudu koji je napravljen za sudjenje Srbima . Seselj je u sudu napravio svojevrsnu revoluciju, pa iako je 12 kuca i samo robijanje puno patnje, duh, znanje i vera 9 kuce su prevagnuli. Ovako jak duh 9 kuce, Jupiter na krilima Urana , napravio je Prometaja svih onih pripadnika njegovog naroda (Rak) koje je on zastupajuci i braneci sebe, isto tako branio u Hagu.. U tome je velicina ovog coveka.

Ostavite komentar

*

Postavi komentar